Тази вечер на "Стамфорд Бридж" Фернандо Торес вкара първите си два гола за клуба в шампионската лига, а по едно попадение добавиха Раул Мейрелеш, Бранислав Иванович и резервата Саломон Калу.

Срещата започна във вихрено темпо, а домакините набутаха противника в неговата половина. В 7-ата минута Торес направи страхотен пропуск – той бе изведен сам срещу вратаря на Генк, укроти топката и с техничен удар по земя покрай него нацели дясната греда.

Само 60 секунди по-късно Челси поведе в резултата. Мейрелеш получи пред наказателното поле на Генк, огледа се, видя свободното пространство пред себе си и изстреля добре носочен удар в долния десен ъгъл на белгийската врата за 1:0.

В 11-ата минута "сините" удвоиха аванса си. Натискът на Челси не преставаше и капитанът Франк Лампард изведе Фернандо Торес очи в очи Костелс, като този път "Ел Ниньо" не сбърка и с хладнокръвен шут запрати кълбото в левия ъгъл за 2:0. Това беше първи гол на Торес в Шампионската лига с екипа на Челси.

Наказателната акция в синьо продължи и испанецът отбеляза третия гол за Челси и втори негов за мача. В 27-ата минута той изпревари прекия си пазач, извиси се при едно удобно центриране и с глава насочи топката в обратния ъгъл на вратаря за 3:0.

Генк отправи първия си точен удар към Петър Чех след половин час игра, но това бе малка утеха за белгийците.

3 минути преди почивката и Бранислав Иванович се отчете с гол, за да направи ситуацията за гостите още по-плачевна. Малуда центрира перфектно от пряк свободен удар, сръбският бранител надскочи защитниците на Генк и леко чукна кълбото, което влетя за пореден път в мрежата на Генк – 4:0 на полувремето.

През втората част Челси малко понамали устрема си. Франк Лампард бе заменен от Саломон Калу, за да остане по-свеж за мачовете в Англия. Националът на Кот д’Ивоар обаче грабна своя шанс и също прониза мрежата на Генк. В 72-ата минута Торес бе на чиста позиция, но пропусна да направи хеттрик, при добавката Калу имаше доста по-лесна задача и отбеляза за 5:0, съобщи Novsport.