Благодарение на спечелените точки англичаните изместиха Олимпик от първото място и вече имат 7 точки. Французите са с 1 по-малко.

Въпреки предварителните очаквания за много голове, сериозните положения пред вратите се брояха на пръстите на едната ръка. Арсенал можеше да поведе в 20-ата минута, но Манданда успя да избие топката от голлинията след карамбол в пеналта, настъпил при едно центриране от корнер.

10 минути по-късно Лоик Реми проби добре отляво и стреля от много малък ъгъл, но Дженкинсън успя да отклони топката.

През втората част картината на терена не се промени особено като и двата тима действаха предпазливо. В 57-ата мин. настъпи невероятно меле в пеналта на англичаните, но така и никой играч на Марсилия не успя да нанесе удар към Счесни.

Най-доброто положение за Арсенал до този момент дойде в 64-ата. Защитата на Олимпик сбърка, Уолкът се измъкна от двама бранители и се озова сам диагонално срещу Манданда. Вратарят обаче скъси ъгъла и отрази удара му.

В самия край шанс се откри и пред Ван Перси, но ударът му от малък ъгъл бе спасен от Манданда.

В даденото продължение обаче резервата Арън Рамзи бе забравен в наказателното поле при една бърза атака на гостите и от чиста позиция не сбърка, хвърляйки в делириум феновете на "точпиите"

В другия мач от тази група Олимпиакос поднесе изненада, побеждавайки Борусия (Дортмунд) с 3:1.

Гърците поведоха още в 8-ата минута след като Хосе Олебас засече с глава центриране на свой съотборник.

Немците изравниха в 26-ата, благодарение на добър пас на Гьотце и хубав завършващ удар на Роберт Левандовски.

Малко преди края на полувремето Рафик Джебур отново изведе Олимпиакос напред.

След почивката Дортмунд натисна, но така и не успя да изравни. Вместо това, в 78-ата мин. Франсоа Модесто оформи крайното 3:1 с глава.

Това бяха първи точки за гърците в Лигата, а Борусия разочарова с представянето си, като има в актива си само едно реми, информира ТопСпорт.