"Да, през 1999 имахме мотоциклетист... той трябваше да следва колоната в рамките на трите седмици. Той трябваше да е достатъчно близо до нашите хотели, за да може да бъде под ръка във всеки момент. Ланс му плати между 15 и 20 хиляди долара, за да го прави", заяви Хамилтън, който кара с Армстронг в "Ю Ес постал тим" от 1998 до 2001 г. и даде показания пред Американската антидопингова агенция.

Армстронг има седем титли от "Тур дьо Франс", но те му бяха отнети от Американската антидопингова агенция заради обвинения, че е бил част от най-съвършената схема за употреба и разпространение на забранени стимуланти.

Бившата масажистка на Армстронг Ема О'Райли, която също е дала показания на USADA, заяви пред Би Би Си, че е трябвало веднъж да пътува от Франция до Испания, за да вземе таблетки.

"Трябваше да наема кола във Франция... Карах шест часа. Знаех, че има нещо специално в мисията, защото Ланс ми каза да не споменавам дори на приятеля си", сподели тя.

"Казвала съм на другите масажистки, че са трафиканти на допинг, но точно такава бях аз през онзи уикенд", добави тя.

През 2003 г. О'Райли разговаря с журналиста Дейвид Уолш за книгата му за връзката на Армстронг с допинга. След това колоездачът я съди за клевета.

"Никога не съм се чувствала толкова преследвана в целия ви живот. Последва дело, което оказа влияние не само върху мен, но и върху приятеля ми", добави тя.

Ланс Армстронг не само е замесен в най-големия допингслучай в историята на спорта, но също така е давал подкупи, за да печели победите на шосето. Негов бивш съотборник го обвини, че е раздавал подкупи. Новозеландецът Стюърт Суорт, каза че Ланс е давал пари на съперниците си, за да не се напрягат много и той да може да взима победите на шосето. Според Стюърт Суорт, съотборник на американеца през 1994 и 1995 г. в отбора "Моторола", Армстронг е купил някои свои колеги, за да може да спечели някои състезания.

"Обещаваше пари, за да не бъдат другите агресивни и да не се опитват да спечелят състезанието. Дали това означава, че сме взимали пари, за да може Армстронг да спечели? Да, така е", каза Суорт.

Според твърденията американецът е предложил 500 000 долара на Суорт през 1993 г., за да му помогне да "уреди" резултата в една от надпреварите в САЩ, за която спечели милион долара. Става въпрос за "Трифт Дръг Трипъл Краун ъф Сайклинг", което Армстронг спечели през 1993 г. То се състоеше от три отделни състезания. Тогава тексасецът прибра общо 1 млн. долара, припомня ТопСпорт.