"Швабите" продължават напред в турнира Лига Европа с гол на чужд терен.

След 1:1 в България германците показаха, че навлизат във форма и застрашиха повечко пъти вратата на Стаховяк. Момчетата на Станимир Стоилов обаче не останаха назад и на свой ред изпуснаха няколко много чисти положения.

Гостите бяха с по-сериозните шансове през първата част, като Тошко Неделев и Максим застрашиха вратата на немците. Ромарио изпусна може би най-чистото положение за пловдивчани в 38-ата минута, когато финтира двама бранители, но стражът на домакините изби удара му, съобщи БГНЕС.

"Щутгарт" се посъбуди в края на втората част и оказа натиск над "Ботев" през второто полувреме, особено след влизането като резерва на Мартин Харник. Вместо това 17 минути преди края Грънчаров вкара гол за "Ботев" след пас на Неделев, но той бе отменен заради засада.

В самия край на срещата и Луис Педро пропусна да зарадва цяла България. Нападателя излезе очи в очи с вратаря на домакините, но не успя да отправи хубав удар и топката бе избита в корнер, който не застраши по никакъв начин вратата на "Щутгарт".

В крайна сметка "канарчетата" бяха елиминирани в трети кръг на надпреварата и така единствено "Лудогорец" остава да защитава честта на родината ни в евротурнирите.

Сашо Александров: Отпаднахме с гордо вдигната глава

Мъри Стоилов: Горд съм от отбора

Гентнер: Единственото позитивно е, че се класирахме
 
Бобич: Облекчението след мача беше огромно