Дупничани спечелиха първа титла в историята си, след като при резултат 1-1 във финалната серия, противникът им Пирин Балканстрой бойкотира изиграването на решителния трети мач за определянето на шампиона.

Именно успехът на Найденов и компания им донесе и приза на "Пресклуб България" за отбор на месеца.

"Не виждам какво може да ни помрачи титлата. Бяхме в шампионска форма. И в първия, и във втория мач показахме, че сме на високо ниво и играта ни е много по-съвременна. Бях сигурен, че ще ги победим в третия двубой", сподели наставникът на Марек.

Мениджърът на дупничани Людмил Найденов, който е и вицепрезидент на Националната волейбола лига, добави, че ще се въведат промени, за да бъде сигурно изиграването на финалите в следващите години. Пирин бойкотираха третия двубой от серията, защото не им бе позволено да домакинстват в собствената си зала в Разлог.

"Като вицепрезидент на лигата, ще се опитам да променя това. Полуфиналите и финалите ще се провеждат в зали, в които може да се играе", заяви той.

Ръководителите на Марек добавиха, че тимът е подал молба за участие в Шампионската лига. Селекцията пък вероятно ще бъде от българи.