Момчетата на Радостин Стойчев спечелиха днес с 25:20, 25:23 и 25:22 в отделните геймове и по този начин и си уредиха мач с Русия в четвъртфиналите на турнира.

Българският тим започна много добре двубоя и поведе с 8:5 на първото, а след това и с 16:12 на второто техническо прекъсване. След успешна атака на Владимир Николов, България спечели първия гейм с 25:20.

Вижте видео от победата над Естония

Нашият тим, който отново имаше невероятна подкрепа от страна на солидна българска агитка, започна силно и втория гейм. След две точки, дело на Теодор Тодоров и Матей Казийски, националите ни поведоха с 8:6 на първото техническо прекъсване.

Радо Стойчев: Срещу Русия всичко ще бъде различно

Казийски отново показа много силна игра, стигна се до сериозна разлика и България поведе с 16:11 на второто прекъсване. Естонците обаче направиха силна серия и доведоха нещата до 24:23. Лошо изпълнен сервис от страна на естонски волейболист обаче помогна на националния ни отбор да вземе и втория гейм, този път с 25:23.

Владо Николов: Можем да изненадаме Русия

Третата част също започна с превес на българския състав. Резултатът на първото прекъсване бе 8:7, а на второто - 16:14. Естонският тим заигра по-добре и успя да изравни първо за 19:19, а след това и на 21:21. "Трикольорите" обаче не допуснаха изненада и спечелиха мача след 25:22 в третия гейм.

Четвъртфиналният сблъсък между България и Русия е утре, като най-вероятно мачът ще се играе отново от 16:00 часа, информира БГНЕС.

Ивънредно: България - Русия утре от 19 часа