Пулев сподели, че нашият състав е заминал без лекар, тъй като не разполага с такъв поради финансови затруднения. Още по- фрапиращото звучи и фактът, че дори не сме имали елементарни неща като спирт и лепенки:

"Възстановяването не исках да го коментирам, тъй като не сме дошли да упрекваме някого или да се оплакваме, но тъй като ме питате ще кажа, че е под всякаква критика. Нямаме доктор, на едното момче, което се състезава в супер тежка категория му се цепна брадата и нямахме лепенка и спирт, нямаше как треньорите и масажистът да му помогнат. Всяка сутрин ми носеха витамини в стаята, аз му казах на масажиста, че ефектът им се гони след натрупване, а не непосредствено преди състезание. Аз примерно не съм ги пил и ми ги дават директно преди двубоя и така са безсмислени и нямат ефект", заяви той.

Запитан дали не съжалява за нещо по време на европейското, Тервел отговори, че няма за какво да съжалява, тъй като се е състезавал с цялото си достойнство, независимо, че на финала се е отказал след втория рунд.

"Спокоен съм, защото дадох всичко от себе си, ако съм можел да продължа- щях да го сторя. Отказах се не защото упреквам съдии или някой друг за резултата в мача, а просто тежките противници, които имах до финала и медицинския проблем, който имам бяха основните причини. Натрупа се умора и не успях да се възстановя от полуфинала. Противника не ме притесняваше, но просто нямах физическата възможност да победя", допълни още той.

Боксьорът коментира и болестта, която го е измъчвала още преди началото на европейското, и която го принуди да се откаже във финалния сблъсък.

"По време на загрявката правихме упражнения, с които се имитира реалната боева ситуация, и тъй като той беше с обратен гард аз трябваше да се движа наляво, около неговата дясна страна, по време на загрявката ми се зави свят и аз си казах, че въобще не съм добре и възстановен. Въпреки това не го споделих с никого, защото няма смисъл- аз съм решил да се кача на ринга и да правя каквото мога. Имам хипертрофия на лигавицата и крива носна преграда."

Пулев заяви, че няма да почива и ще се подготвя за Световното първенство в края на годината, което дава квота за Олимпиадата догодина. Първите 10 получават правото да се състезават в Лондон. Той разкри, че това което го кара да се бори е желанието за класиране и добро представяне на олимпийските игри, информира Novsport.