От тези 31 играчи, 10 са на проби, 8 са с устна договорка с ръководството на клуба и 13 от есенния състав, които са решили да останат в Локомотив.

Владо Манчев, Юлиян Петков, Костадин Велков, Мартин Коев, Мартин Димитров, Андрей Атанасов, Кристиян Величков и Стойчо Младенов-младши все още нямат договори с клуба, но ще бъдат част от състава на Антон Велков.

"Имам уверението на Николай Гигов, че ще мога да си върша спокойна работата. Каквото и да стане, той ще се погрижи Локомотив да попадне в добри ръце и да има осигурено бъдеще", каза Велков на пресконференция преди тренировката.

"Търсим да подобрим атаката и бързината на отбора. Ще търсим по-бързи футболисти. Сред тези, които са на проби, има вратари, халфове и нападатели, но не и защитници. Разговарял съм с Венци Бонев и Пламен Крумов, но все още не е ясно дали те ще се разделят с Черноморец и по какъв начин. Като цяло ще търсим да върнем наши футболисти от школата, които знаят какво е Локомотив. Искам да разполага с група от 22-23 футболисти за пролетта", обясни Велков.

"Няма никакво значение дали ще бъдем 9-ти или 11-ти в крайното класиране. Важното е отборът да добие облик и да положим основите на нещо ново", каза още наставникът на "железничарите", цитиран от БГНЕС.

Той разкри каква ще бъде първата част от подготовката на тима, както и договорените до момента контроли:

Вижте видео от пресконференцията на Антон Велков

11-15.01 - тренировки в парковете и изкуствено игрище в Драгалевци
15-28.01 - лагер в Сандански
20.01 - контрола с Пирин Гоце Делчев
21.01 - контрола с Локомотив Пловдив
25.01 - контрола с Любимец
31.01 - контрола със Спортист Своге в Правец
03.02 - контрола с Миньор.