Двата отбора предложиха страхотно зрелище на "Камп Ноу", като гостите от Мадрид има защо да съжаляват за отпадането си. Футболистите на Жозе Моуриньо създадоха куп голови положение, но с уникални пропуски се отлични Гонсало Игуаин, който закопа шансовете на своя отбор.

Барса излезе напред в резултата с два гола в края на първата част, дело на Педро и Дани Алвеш. След почивката Реал показа характер и стигна до равенство след попадения на Роналдо и Бензема. За повече обаче "Белия балет" не намери сили.

По традиция и в този двубой Реал завърши в намален състав, след като в края Серхио Рамос получи червен картон.

Двубоят на "Камп Ноу" започна фантастично за гостите Реал, които можеха да открият резултата още в 10-ата секунда. Дани Алвеш се опита да върне топката към вратаря Пинто, но не прецени добре ситуацията и за сметка на това изведе Игуаин сам срещу вратаря. Вместо да чукне топката покрай стража обаче, нападателят би комично в аут.

Началото определено беше за Реал и следващото чисто положение не заскъсня. Не бяха изминали и 3 минути, когато отново Игуаин получи топката сам срещу Пинто. Този път нападателят намери очертанията на вратата, но пък стреля право в тялото на плонжиралия вратар.

В средата на първата част и късметът помогна на Барса, след като силен удар на Йозил разтресе напречната греда.

В 27-ата минута столичани получиха нов шанс за гол и регистрираха пореден пропуск, дело на ...Гонсало Игуаин. Този път с основна заслуга за положението бе неориентираният Пинто, който вместо да изчисти една топка я сложи на крака на Игуаин, който обаче затвърди трагичната си форма в пореден пропуск.

И както често се случва в подобни ситуации - когато не вкарваш, получаваш гол. В 43-ата минута Лионел Меси навърза няколко играчи на Реал и подаде отлично към резервата Педро, който от 8-9 метра не остави шанс на Касияс - 1:0. Истинската драма обаче тепърва предстоеше.

В продължението на първото полувреме Барса стигна дов тори гол, дело на Даниел Алвеш. Бразилецът се разписа със зверски шут от границата на полето, пращайки топката в горния десен ъгъл - никакъв шанс за реакция на Касияс.

След почивката стана още по-интересно. В 54-ата минута гол на Серхио Рамос бе отменен заради много спорно нарушение в атака. Играчите на Реал дълго протестираха, но без успех.

От своя страна домакините се прибраха в половината си и разчитаха предимно на контраатаки, с които да довършат съперника. Силната игра на Реал даде резултата в 68-ата минута, когато Кристиано Роналдо откри сметката на столичани. Португалецът бе изведен сам срещу вратаря и за разлика от Игуаин не сгреши - 2:1.

Само 4 минути по-късно Реал изравни резултата - 2:2. Пике допусна груба грешка при изнасянето на топката и коженото кълбо стигна до Бензема, който размина технично Пуйол и от точката за изпълнение на дузпа матира Пинто.

От тук до края на срещата Реал хвърли всичко в атака и в 79-ата минута бе близо до пълен обрат, но Бензема не успя да нанесе удар, след като бе отлично изведен от свой съотборник.

В последните минути гостите опитаха всичко, но не успяха да вкарат трети гол. За сметка на това в 88-ата минута Рамос получи втори жълт картон и напусна терена, съобщи ТопСпорт.