В редовното време кипърците спечелиха с 1:0 с гол на Мандука още в 9-ата минута и така изравниха общия резултат от двата мача, тъй като в първата среща французите спечелиха със същия резултат. Така се наложи изиграването на продължения и след това и изпълнение на дузпи, където Лаказет и Бастос пропуснаха за Лион и с 4:3 точни удара от бялата точка Апоел спечели мача и се класира за следващата фаза.

Домакините поведоха в 7-та минута, когато Хараламбидес подаде към Мандука и той на празна врата отблизо прати топката във вратата на Лорис.

След получения гол футболистите на Лион се опитаха да изравнят резултата, но далечните удари на Бастос не успяха да намерят очертанията на вратата на Апоел Никозия.

Апоел можеше да вкара втори гол в 56-та минута, когато Соуса стреля опасно, но Сисоко успя да избие топката пред голлинията.

Лисандро стреля опасно с глава в 72-та минута, но Хиотис успя да спаси.

В продълженията отборът на Апоел игра по-предпазливо. През първата част футболистите на Лион имаха възможност чрез Лисандро да вкарат, но аржентинецът пропусна да се разпише в 110-та минута.

Апоел завърши продълженията с човек по-малко, след като в 115-та минута Мандука бе изгонен за втори жълт картон.

При изпълнението на дузпите Калстрьом бе точен за Лион, но веднага след това Аилтон изравни. Лисандро направи резултата при дузпите 2:1 за Лион, но Мораиш се разписа за 2:2. Вратарят на Апоел Хиотис почти успя да спаси удара на Гомис, но с голяма доза късмет топката влезе във вратата му за 3:2 за Лион. Александру изравни за 3:3. Последва първото спасяване на Хиотис, който отрази удара на Лаказете. Тричковски не пропусна от бялата точка за 4:3 в полза на Апоел, а петата дузпа за Лион изпълнена от Бастос отново бе отразена от Хиотис и по този начин кипърският отбор се класира за следващата фаза на Шампионската лига, съобщи Гонг.