Това върна интригата в първенството, след като Манчестър Сити спечели своя мач от кръга с 4:0 срещу УБА, и разликата между първия и втория е само пет точки.

За последно Ман Юнайтед загуби във Висшата лига на 4 януари, и единствено Челси успя да вземе точка от "червените дяволи" оттогава. Така Уигън прекъсна серия от 12 срещи за първенство без поражение за сър Алекс Фъргюсън и момчетата му.

Шотландецът отново остави извън групата за мача българския нападател Димитър Бербатов, но нито един от останалите му атакуващи играчи не успя да се разпише срещу "Латикс".

Шон Малоуни реализира единственото попадение за заслужената победа на домакините в 50-та минута. Той бе точен, след като получи от късо разиграване на корнер, навлезе към наказателното поле, и стреля точно от дъгата, прехвърляйки защитата на Манчестър Юн.

Уигън можеше са стигне и до по-убедителна победа, но попадението на Виктор Моузес с глава бе отменено през първото полувреме заради нарушение.

Юнайтед пък претендираше за гола на Малоуни, като гостите искаха да не бъде изпълняван корнер, а да се изпълнява удар от вратата. След ъгловия удар дойде и попадението, донесло победата на Уигън.

"Червените дяволи" искаха и дузпа за игра с ръка на Мейнър Фигероа, но не получиха такава.

С победата си Уигън поема глътка въздух и поне временно излиза над чертата, за сметка на Болтън на Мартин Петров, и Блекбърн.

Серхио Агуеро се отчете с два гола и две асистенции за победата на Ман Сити с 4:0 над УБА, а Карлос Тевес и Давид Силва добавиха другите две попадения.

Арсенал нямаше проблем при гостуването си на Уулвърхемптън, след като почти цял мач игра с човек повече заради червен картон на Себастиан Басонг. Робин Ван Перси, Тио Уолкът и Юси Бенаюн бяха точни за "топчиите".

КПР разби също с 3:0 Суонси, с голове на Джоуи Бартън, Джейми МакКий и Акош Бушаки, съобщи Гонг.

Сър Алекс: Уигън бяха по-добрият отбор

Манчини: Въпреки загубата на Юнайтед, нямаме шанс за титлата