"Свраките" за сметка на това запазиха всички възможности да се класират за Шампионската лига през следващия сезон.

Преди финала за Купата на Англия срещу Ливърпул в събота, мениджърът на Челси Роберто ди Матео доста изненадващо реши да даде почивка на част от титулярите в толкова важния сблъсък срещу Нюкасъл и това даде отражение в играта на "сините". Лондончани играха доста плахо през първото полувреме, а италианският мениджър пусна в игра през второто полувреме Мата, Лампард и Дрогба, но се оказа, че е твърде късно.

Челси създаде първото положение в срещата и в 10-та минута Торес подаде към Стъридж, който стреля, но изпрати топката в аут.

Нюкасъл излезе напред в резултата в 15-та минута, когато Сантон намери Папис Сисе, а той с много хубаво изпълнение прати топката във вратата на Петър Чех.

Челси имаше отличен шанс да изравни резултата в 38-та минута, но след удара с глава на Малуда, топката мина в страни от вратата на Крул. Минута по-късно Мейрелеш центрира от корнер в наказателното поле на Нюкасъл, след което Иванович засече топката с глава, но я изпрати над напречната греда.

Демба Ба стреля опасно в 44-та минута и бе близо да отбележи втори гол във вратата на Челси, но Петър Чех се намеси решително и изби топката в корнер.

През второто полувреме играчите на Челси вдигнаха оборотите, но не успяха да преодолеят добре подредената защита на "свраките".

В 63-та минута Тиоте получи тежък удар от страна на Оби Микел и дълго време му се оказваше медицинска помощ, което накара съдията на срещата Марк Хоусли да даде десетминутно добавено време на срещата.

Дрогба бе близо до изравнителния гол в 71-та минута, но Уилямсън блокира неговия удар, след което при добавката Торес стреля, но в аут.

В 88-та минута Мата центрира от корнер в наказателното поле на Нюкасъл, след което Тери стреля с глава, но Сантон изби топката от гол линията.

Нюкасъл вкара феноменален втори гол в четвъртата минута на добавеното време на двубоя, когато Папис Сисе направи уникално изпълнение и с прекрасен прехвърлящ удар прати топката във вратата на безпомощния Петър Чех.

По този начин Нюкасъл остава на пето място място с 65 точки, а Челси е на шеста позиция с 61 точки. До края на сезона остават два кръга. Това е първа победа за Нюкасъл на "Стамфорд Бридж" в ерата Премиършип, информира Гонг.