До края на първенството пък остават три кръга. Стойчо Младенов рискува и пусна Жуниор Мораес като титуляр, въпреки че звездата виси на един жълт картон от наказание за два мача.

Антон Карачанаков пък бе оставен на пейката заради травма, а на негово място започна Георгиан Паун. Травма попречи и Румен Трифонов да попадне в групата, а Мартин Дечев зае позицията му. За гостите, големият отсъстващ бе Лъчезар Балтанов.

Срещата започна вихрено за ЦСКА, които след малко повече от половин час имаха около 10-ина чисти положения. "Червените" имаха и сериозно предимство във владеенето на топката. Два фрапантни пропуска направи Тодор Янчев, както и Ангел Грънчов, Пламен Крачунов, Нджонго Присо, Паун и Иван Бандаловски. Логичното все пак се случи и "армейците" откриха резултата в 40-та минута, след много слаба игра в защита от страна на гостите.

Мораес открадна топката на Николай Маринов отдясно по нападението на ЦСКА, напредна до аутлинията, центрира по тревата в наказателното поле, където Паун от три метра вкара за 1:0. Централните бранители на врачани също не бяха по местата си, а Паун бе оставен абсолютно сам.

След почивката "червените" излязоха без желанието за гол от първата част и повече играха, за да запазят гола си преднина, отколкото да удвоят резултата. Страхотен пропуск пък направи Мораес в 69-та минута, когато от 1-2 метра на празна врата стреля в аут.

Малко по-късно и Присо очи в очи с Веселин Цветковски от 10-ина метра стреля във вратаря. В 70-та минута и Мораес направи страхотен пропуск, когато нацели напречната греда след опит да прехвърли отблизо Цветковски. Звездата на ЦСКА стигна до своето попадение в 84-та минута. Тодор Янчев изведе Мораес на границата на наказателното поле отляво по нападението, последният напредна и вкара за 2:0, предаде Гонг.

В края на мача в игра се появи и юношата на "армейците" Кристиян Попов, който направи страхотно центриране в наказателното поле, но Антонио Томас стреля много неточно с глава.

Във временното класиране ЦСКА е лидер и има 66 точки, 2-ри е Лудогорец с 61 точки. До края "червените" имат мачове с Миньор, Литекс и Лудогорец. Ботев Враца пък вече си бе уредил оставане в елита, Ботев е на 12-то място с 24 точки, на 10 над зоната на изпадащите.

Димитър Пенев: Мислех, че футболистите ни играеха за Левски

Младенов: Не мога да приема пропуските

Делев: Може да се върна в ЦСКА