Цялата декларация е много остра след поредния гаф на "сините" вчера с ремито 1:1 в Гоце Делчев. След това фенове спираха автобуса на тима, за да искат обяснение. Имаше и арестувани.

"Вън от ЛЕВСКИ!

Преминахте всички граници! Вашите безобразия пречупиха и най-силните от нас. Вие сте не просто жалки футболисти и треньори. Вие сте недостойни и като човеци. С цената на всичко няма да позволим клоуни като вас да представят ЛЕВСКИ в неговия 100-годишен юбилей!

Не ни пука за скапаната тенекиена купа. Не ни интересува първото място в това фалшиво, измислено и пародийно първенство. За какво първенство всъщност си говорим, щом бездушници като вас имат шанс да спечелят титлата?

Като ЛЕВСКАРИ ние сме възпитани в съвсем други ценности, непознати за вас. В ЛЕВСКИ няма място за страх и преклонени глави. ЛЕВСКИ винаги е бил еталон за мъжество, за дързост, за нападателен, красив и агресивен футбол.

Да пазиш резултат на ГЕРЕНА от 60-та минута срещу Берое и да ти треперят краката - това е вън от представите за реалност. Да пазиш резултат с Гоце Делчев от 50-та минута, да си загубил абсолютно всяко едно дерби в първенството, да си отпаднал от Сараево, но хората да продължават да те търпят и да те подкрепят навсякъде... СТИГА ВЕЧЕ", започва изявлението на "сините" фенове.

"В Левски никога няма да се толерират страхливите сиви мишки. Вие не сте нашата кръвна група. Вие не сте нито професионалисти, нито ЛЕВСКАРИ. Вие нямаме нищо общо с нас. Нямате нищо общо с идеалите, каузата и смисъла на този вековен клуб.

Ние, публиката на Левски, единственият останал пазител на ценностите и морала на този велик клуб, ви ЗАПОВЯДВАМЕ, от следващия мач, от събота, срещу Локомотив София, да ПРЕМАХНЕТЕ "Л"-то от фланелките. Сложете на негово място емблемата на някоя модна къща, нещастници, но НЯМА да ви позволим да носите Л-то на сърцето си! Няма да ви позволим да се гаврите с тази фланелка, носена от десетки достойни спортисти, бранили и прославяли името на Левски! И от хиляди привърженици, които ежедневно дават и парите, и здравето си, и живеят, и се радват, и плачат за този отбор...", продължава декларацията на феновете.

"Последното нещо, което правим за вас е да ви посъветваме, за ваше добро, и ако имате поне една, последна останала капка чест и достойнство, да се изметете на секундата от любимия ни отбор. Прекратявайте си договорите, плащайте неустойки ако трябва, търсете си други отбори, най-добре да са заводски, изявяващи се в аматьорските дивизии. Махайте се на секундата от ЛЕВСКИ...за да са ви "мирни главите". Иначе – иначе ще ви направим живота черен!

НАСТОЯВАМЕ отборът да доиграе сезона единствено и само с юноши на отбора.

Искаме да обърнем внимание и на действията на полицията. За пореден път станахме свидетели на произвол, облечен в полицейски униформи. Съобщението на МВР по случая е направо трогателно...за тези, които не са запознати с подробностите. По стара традиция обаче полицията спестява всички факти, сред които и най-важният – защо за пореден път брутално бяха бити хора на общо основание.

Обединени привърженици на ЛЕВСКИ", се казва още в съобщението, цитирано от БГНЕС.