Останалите вероятни съперници за българския тим бяха "Селтик" (Шотландия), "Стяуа" (Румъния), "Виктория Пилзен" (Чехия) и "Динамо Загреб" (Хърватия)

"Лудогорец" ще бъде домакин в първия двубой, който ще се играе на стадион "Васил Левски". Мачовете от плейофния кръг са на 20 и 21 август, а реваншите седмица по-късно.

"Орлите" ще се изправят срещу новия тим на Иван Иванов, който игра срещу шампионите на България с екипа на "Партизан". Заради това бившият футболист на "гробарите" няма право да вземе участие в мачовете срещу разградчани.

"Лудогорец" вече си осигури участие в групите на Лига Европа, където ще продължи европейското си представяне, ако отпадне от Шампионската лига.

Факта, че в първия мач "Лудогорец" е домакин автоматично разрешава проблема със стадион "Васил Левски", който беше зает заради концерт на Роджър Уотърс.

Стойчо Стоев: Имаме шанс срещу ”Базел”

"Базел" е един от най-успешните отбори в Швейцария. Тимът е основан през 1893 година и в цялата си история има спечелени 16 титли, което го нарежда на второ място по този показател, предаде Гонг.

От сезон 1999/2000 година "Базел" е редовен участник в европейските клубни турнири. Две години по-късно отборът стига до финал в турнира на Интертото, който губи от английския "Астън Вила".

През 2003-та се класират за втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига, а през сезон 2005/2006 достига до четвъртфинал на турнира за Купата на УЕФА.

"Базел" е участвал в груповата фаза на Шампионската лига повече от всеки друг швейцарски тим – 4 пъти. Te сa  единственият швейцарски отбор, който се е класирал директно за груповата фаза на турнира.

"Базел" се е изправял срещу български отбор само веднъж. През сезон 2009/2010 швейцарците записват две победи над ЦСКА с 3:1 и 2:0 в груповата фаза на Лига Европа.

Шампионски поток:

"Динамо" (Загреб) – "Аустрия Виена"
"Лудогорец" – "Базел"
"Виктория Пилзен" - "Марибор"
"Шахтьор Караганди" – "Селтик"
"Стяуа" – "Легия Варшава"

Нешампионски поток:


"Лион" - "Реал Сосиедад"
"Шалке" – "Металист Харков"
"Пасош де Ферейра" – "Зенит"
ПСВ - "Милан"
"Фенербахче" – "Арсенал"

Пълен жребий за Лига Европа