Срещата завърши при равенство 0:0, но въпреки това не липсваха интересните положения и пред двете врати. Така, "червените дяволи" са на върха със 70 точки, вторият Арсенал е с 63, като утре "топчиите" ще гостуват на "Уайт Харт Лейн" срещу Тотнъм.

Telegraph: Как Юнайтед може да спечели от Берба?

Двата отбора предложиха изключително динамичен и интересен футбол през първата част на двубоя на "Сейт Джеймсис парк". Гостите от Манчестър започнаха много активно срещата и още във втората минута можеха да излязат напред в резултата. Тогава Рууни напредна по левия фланг, отправи остър пас в наказателното поле към Хавиер Ернандес, който се озова сам срещу вратаря, но Тимоти Крул се намеси авторитетно и улови топката.

След това положение "свраките" реагираха като ужилени и наложиха силен натиск, като принудиха "червените дяволи" да се приберат в собствената си половина. Момчетата на Алън Пардю създадоха няколко много опасни ситуации и могат само да съжаляват, че не успяха да се възползват от грешките в отбрана.

В 6-ата минута Амеоби бе изведен на изгодна позиция, но от близко разстояние пропусна да прати кълбото във вратата на Ван дер Сар. До средата на първото полувреме футболистите на Нюкасъл владееха топката 63%, печелиха топката с лекота в средата на терена и бързо организираха атаките си, но нямаше кой да ги завършва със самочувствие.

Постепенно Юнайтед набра увереност, Рууни Гигс, Нани и Чичарито се активизираха и неприятностите пред Крул зачестиха. В 20-ата минута Рууни финтира двама бранители и се озова сам срещу стража, опита се да го прехвърли, но стреля твърде неточно.

Най-чистото положение за домакините стана в заключителните минути. Ловенкранц остана непокрит в наказателното поле, засече топката с глава, датският нападател обаче не успя да я насочи в правилната посока и нулевото равенство се запази.

През второто полувреме темпото на игра не се промени. Отборите продължиха да играят открито, множество възможности се откриваха и пред двете врати, но сякаш късметът тази вечер липсваше на "Сейнт Джемсис парк". В началните минути на частта Андерсон фаулира Ловенкранц в наказателното поле в борба за топката, главният съдия Лий Робърт не посочи точката за изпълнение на дузпа.

Най-чистото положение в целия мач за Манчестър Юнайтед се случи в 68-ата минута и ветеранът Райън Гигс бе в центъра на вниманието. Уелсецът получи топката от Патрис Евра в наказателното поле и веднага шутира, но топката премина буквално на сантиметри от десния страничен стълб.

В игра за "свраките" през втората част влезе Стивън Аерланд, който още с първото си докосване отправи много коварен удар към Ван дер Сар, но кълбото не намери очертанията на вратата.

До края на двубоя "червените дяволи" направиха всичко възможно да стигнат до така жадувания гол, топката обаче просто не искаше да влезе във вратата на Крул. Драмата не секна до последния съдийски сигнал. Секунди преди края Симсън събори Ернандес в наказателното, но на мексиканският нападател бе показан жълт картон за симулация, съобщи Novsport.