Тимът на българина, Манчестър Юнайтед, победи с 4:2 Блекпул, докато Сити на Тевес надви Болтън с 2:0.

Бербатов: Имам план за действие, след 19-та титла, следва 20-та!


Българският нападател започна като титуляр в двубоя с "мандарините", като от лагера на "червените дяволи" обещаха да му помогнат да спечели еднолично голмайсторската награда.

Още в 8-та минута удар на Берба бе спасен от Гилкс. Изненадващо обаче в 20-та минута Бербатов влезе в ролята на подавач за Парк Жи-Сун, който откри резултата, предаде БГНЕС.

През първото полувреме бившият капитан на България направи още няколко пропуска, а в самия край на частта Блекпул изравни чрез Чарли Адам.

Гол на Гари Тейлър-Флетчър в 57-та минута пък даде преднина на гостите, които в този момент изглеждаха спасени от изпадане. Андерсон обаче изравни малко по-късно след пас на Парк.

Иън Еват върна домакините във водеща позиция, след като си вкара автогол, а Майкъл Оуен оформи крайното 4:2, с което прати гостите в Чемпиъншип. Бербатов изпусна още няколко добри положения в края, но все остана без гол.

Същото бе положението и с Тевес, който се скъса да изпуска при успеха на своя тим над Болтън на Мартин Петров. Българското крило обаче не се появи в игра.