Митингът ще бъде в неделя от 17:00 часа на площад Централен в Пловдив. На среща с полицията феновете поеха отговорността да отговарят за организацията и сигурността на протеста. В него ще участват още различни младежки организации, които също искат да изравят гражданската си позиция. Идеята на запалянковците е недоволството да бъде насочено към управлението на държавата в последните 20 години. Те обещаха, че няма да бъдат атакувани с лозунги и скандирания хората от ромски произход.

"Ние сме наясно, че циганите не са виновни за състоянието на държавата. Знаем, че лозунги и скандирания по техен адрес само могат да ни навредят и да отблъснат част от протестиращите. Недоволството в страната е голямо, и то трябва бъде насочено към главните виновници. Както го има Кирил Рашков, така ги има братя Галеви, и другите продукти на прехода в България", заявиха футболните привърженици.

От фенклубовете на Ботев и Локомотив ще осигурят стюарди, които да следят за реда по време на протеста. Феновете искат участниците в митинга да бъдат определяни като български граждани, а не да се причисляват към дадена социална група. От пловдивската полиция обявиха подкрепата си към начинанието. Старши комисар Тодор Чонов заяви, че се надява неговите служители да бъдат незабележими по време на протеста и да не се налага да се намесват, информира Гонг.