Става въпрос за чужд специалист, но този път с далеч по-богата визитка от тази, с която германецът пое "трикольорите" преди година.

Името му е Хосе Мурсия Гонзалес, но във футболните среди той е по-известен като Пепе Мурсия. 46-годишният испански специалист бе начело на един от грандовете в родината си - Атлетико (Мадрид), след което води последователно Херес, Селта, Саламанка и румънския Брашов.

С клуба от северната ни съседка Мурсия се раздели в началото на септември поради лични причини, а сега роденият в Кордоба мениджър е предложен официално на БФС за наследник на Лотар Матеус, чийто контракт не бе продължен заради незадоволителните резултати в европейските квалификации.

Днес стана ясно, че испанският мениджър Микел Нахера Лоренцо, който е и личен агент на бившия футболист и треньор на Пирин - Йордан Боздански, е предложил официално своя сънародник Пепе Мурсия на родната централа, изпращайки всички необходими документи на "Цар Иван Асен 2". Не е ясно обаче дали оттам ще разгледат сериозно предложението или ще предпочетат следващият наставник на "лъвовете" да бъде българин.