Йовов спечели с 15 гласа от общо 20, като негов подгласник е нападателят на ЦСКА Мишел Платини с 5, предаде Novsport.

Благодаря за това признание. Радвам се, че я има тази анкета, дано доста футболисти да изпитат радост от наградата. Тя е стимул за по-младите. Благодаря и на отбора на Левски, за това, което сътвори през последната седмица.

Дарко Тасевски също бе избран, това значи че има здрав колектив. Сега правя нова крачка в живота си, опитвам се да вляза в политиката след две седмици и половина ще бъда по-конкретен какво ще ми е бъдещето точно. Направил съм равносметка в живота си. Аз съм човек на думата си, осъзнавам с какво започвам да се занимавам и това до момента, което съм изградил искам да надграждам върху него, каза Йовов на пресконференцията, на която получи отличието си.

Всеки ден правя паралел между спорта и политиката – нужно е екип, организация. Спортът мисля, че ще помогне в политиката. Трудно ще се разделя със спортните прояви. Смятам че тази награда е плюс за предизборната ми кампания. Както виждате, гледам да не смесвам двете неща, но вече е малко неизбежно да не говоря за кампанията, обясни Бижутера.

В политиката не трябва да се набляга на Левски и ЦСКА. Всеки който влиза в политиката иска да спечели изборите. Няма училище за кмет. Той трябва да бъде представителен, добре изглеждащ и амбициозен. С най-голямо удоволствие бих завършил сезона като кмет, но не съм запознат с процедурите по стъпване в длъжност. Нека минат изборите и тогава ще говорим, каза още капитанът на Левски.