Мачът започна доста изненадващо, след като Виляреал поведе още в 4-та минута, когато след добра комбинация между Де Гусман и Роси, топката стигна до Кани, който вкара за 0:1. Домакините вдигнаха видимо темпото на игра и създадоха доста опасни положения пред вратата на Виляреал, но с пропуски се отличиха Дзеко, Насри и Сабалета.

В 43-та минута Коларов се опита да намери Дзеко пред вратата на Диего Лопес, а Марчена в опита си да избие топката я прати в мрежата за 1:1. До края на първото полувреме последваха нови две опасности пред вратата на Виляреал, но Диего Лопес показа класа и отрази удари на Дзеко и Насри.

През второто полувреме играчите на Манчестър Сити се втурнаха още по-настървено да търсят победата. В 61-та минута Манчини пусна в игра Агуеро на мястото на Де Йонг. Въпреки това пропуските пред вратата на Виляреал продължиха, а Диего Лопес показа, че притежава невероятен рефлекс. Все пак в третата минута на даденото от съдията продължение Сабалета подаде към Силва, който продължи към Агуеро и той този път бе на точното място, за да вкара победното попадение на "гражданите".

В другия мач от групата Наполи спря победната серия на Байерн Мюнхен и двата отбора завършиха 1:1.

Баварците поведоха още във 2-та минута, когато Боатенг с чудесен пас изведе Тони Кроос, който се озова сам срещу Де Санктис и с премерен удар прати топката в десния му ъгъл за 0:1. Наполи се завърна в мача в 39-та минута, когато след добър пробив Кавани центрира в наказателното поле на Байерн, което принуди Бадщубер да си вкара автогол за 1:1, информира Гонг.

В началото на второто полувреме футболистите на Байерн получиха право да изпълнят дузпа, която обаче бе пропусната от Марио Гомес. В последния четвърт час на мача двата отбора видимо показаха, че са доволни на равенството и нивото на игра спадна.

Класиране в Група А:


1. Байерн 7 точки

2. Наполи 5

3. Манчестър Сити 4

4. Виляреал 0