Гарантирано място там вече има Шахтьор Донецк, който в другия мач от потока победи с 5:2 като гост датския Нордселанд, съобщи Гонг. Класирането на украинския тим за следващата фаза означава, че или англичаните, или италианците ще бъдат отборът от тази група, който ще изхвърчи от ШЛ.

Бианконерите надиграха лондончаните в Торино и заслужено стигнаха до първата си победа над престижен отбор в Европа за първи път от 4 години насам, през които италианците успяваха да бият само тимове от ранга на Шамрок Роувърс, Макаби Хайфа, Щурм Грац и Нордселанд, докато Лех Познан и Ред Бул Залцбург бяха непреодолим препятствия за Юве.

Още в четвъртата минута играчите на наказания треньор Антонио Конте можеха да поведат в резултата, след като Щефан Лихтщайнер шутира много опасно, но Петър Чех успя да избие топката в гредата и да спаси мрежата си. В деветата минута Оскар направи страхотен пробив и изведе Еден Азар в наказателното поле, който стреля от 6-7 метра, но Джанлуиджи Буфон успя да изчисти в корнер и да предотврати гол във вратата си.

След заучено положение в 15-ата минута Клаудио Маркизио бе изведен на стрелкова позиция, но Чех отново бе блестящ и спаси. В 38-ата минута Андреа Пирло стреля към вратата на Челси от над 30 метра, топката се отклони от Фабио Куалиарела и излъга Петър Чех за 1:0.

В следващата атака Ювентус пропусна да удвои, след като Ашли Коул самоотвержено успя да избие топката от голлинията след опасен удар на Лихтщайнер с глава.

Секунди по-късно Хуан Мата можеше да изравни, след като бе изведен сам срещу Буфон, но не успя да засече добре топката и Буфон улови, запазвайки преднината от 1:0 на Юве до почивката.

В 50-ата минута Мирко Вучинич претендира за дузпа, след като бе задържан с ръка от Гари Кейхил в наказателното поле на англичаните, но такава не бе отсъдена от турския рефер Джунейт Чакър. Италианците изпуснаха две добри положения за гол, но натискът им все пак даде резултат в 61-ата минута, когато Артуро Видал стреля от 13 метра, топката рикошира в крака на Рамирес и влетя в мрежата на гостите за втори път в мача.

Ювентус стигна до крайното 3:0 в добавеното време, когато след бърза атака Себастиан Джовинко бе изведен сам срещу Петър Чех и хладнокръвно се разписа.

В другия мач от групата Шахтьор Донецк разгроми с 5:2 Нордселанд в Дания, въпреки че на два пъти губеше в резултата. Хеттрик за украинците вкара Луис Адриано, а два гола добави Вилиам.

Вижте класирането в група Е