Мачът бе изключително драматичен и труден, но волейнационалите ни заслужено извоюваха победата и са с единия крак в Лондон.

Иначе мача започна трудно и вървеше точка за точка, така първата техническа пауза в първия гейм дойде при резултат 8:7 в полза на "лъвовете", а втората при точка преднина за "петлите" - 15:16. Но вдъхновените от близо 13 000 зрители "лъвове" затвориха гейма при резултат 25:19.

Вторият гейм не започна добре за "лъвовете" и гостите успяха да дръпнат с 3 точки на първия технически тайм аут - 8:5. Вторият технически тайм аут също бе в полза на Франция - 16:13. В края на гейма Казийски и компания се активизираха и почти обърнаха развоя на гейма, но след груба съдийска грешка Франция затвори гейма при резултат 28:26.

Третият гейм също не вървеше добре за домакините и Франция първа стигна до 8 и 16-та точка, като при втората техническа пауза имаше аванс от 2 точки. Волейнационалите ни отново бяха в подем в края на гейма и успяха да затворят драматично частта с 25:23.

Първата техническа почивка в четвъртия гейм дойде при резултат 8:7 в полза на Франция. Нашите обаче обърнаха резултата и на втория технически тайм аут излезнаха с аванс от 2 точки - 16:14. При резултат 24 :22 в наша полза допуснахме изравняване, но след хубава атака през центъра на Теди Тодоров и негова блокада България затвори гейма и мача.

Така нашите са почти сигурни участници на Олимпиадата в Лондон. Утре в 20:30 часа България излиза срещу Египет отново в "Армеец Арена".

Радо Стойчев: След тази победа не са нужни думи (видео)

Владо Николов: За мен тази победа е сбъдната мечта (видео)

Теди Тодоров: Не трябва да подценяваме Египет

Цецо Соколов: Утре ще се класираме за Олимпиадата

Салпаров: Радвам се, че се преборихме с нашия манталитет

Ники Николов: Направихме страхотна победа

”Лъвиците” с втора победа в Европейската лига