"Не сме спирали да следим играчи, даже сме в контакт с някои, но няма нищо конкретно", коментира мениджърът на тима Веселин Ценов.

Баскетболният ни шампион получи поредно признание, като спечели традиционната анкета на Пресклуб България за отбор номер 1 на месеца. "Студентите" са първенци за декември след като получиха 13 вота от 24 гласували спортни редакции и изпревариха баскетболния тим на Левски, който има 6 гласа, съобщи Гонг.

"Надяваме се, че ще печелим още такива награди", пожела си баскетболистът Тенчо Банев по повод отличието, а на темата за новия наставник Марин Докузовски, заяви: "Всеки треньор си има своите изисквания, има разлика. Добре се чувствам. Взискателен е към всички елементи. Надявам се, че максимално бързо ще успеем да изпълняваме изискванията на новия треньор."

Банев коментира факта, че два баскетболни отбора са в челото на класацията за декември: "Това може само да ме радва. Надявам се това показва, че има някаква конкуренция и баскетболът по някакъв начин върви напред."

Тенчо Банев сподели още, че договорът му с Лукойл Академик е до края на сезона, а за догодина, както и за евроквалификациите с националния тим през лятото, ще мисли по-късно: "Не бих казал, че има спад в мотивацията, като се има предвид, че имаме и нов треньор. Всеки иска да се докаже. Нека да свърши този сезон, а за следващия ще мислим."