Жоро Младенов игра в приятелския мач на Левски срещу европейския шампион Панатинайкос в Арена "Армеец".

Точно 12 секунди преди края на мача, със сълзи на очи, големият шампион даде легендарната фланелка с номер 12 на своя син Борислав, който символично продължи пътя на фамилията си, докато татко му закачи обувките си на пирона.

В срещата Панатинайкос очаквано победи нашия гранд, който се представи повече от достойно – 97:78, предаде Novsport.

След реч на министъра на спорта Свилен Нейков, срещата започна, а Георги Младенов бе в стартовия състав. Гърците обаче започнаха повече от сериозно мача и след първите пет минути поведоха с 9:0 точки. След това обаче играчите на Тити Папазов се отпуснаха и започнаха да играят равностойно на своя именит опонент. При 18:24 завърши първата част.

През втората Левски съумя и да поведе. При 32-33, Арън Харпър получи правото да изпълни два наказателни удара, които не сгреши и "сините" се измъкнаха с точка напред. Все пак обаче срещу Левски бе тима на Панатинайкос, който затвори с 43-38 частта преди полувремето.

Третата част стартира с няколко поредни точки за Панатинайкос. Водените от звездата Диамантис баскетболисти поведоха със 74:59 точки след края на третата част, а в четвъртата задържаха аванса си и победиха с 97:78 нашият отбор.

Около 7 000 зрители наблюдаваха двубоя, който бе част от предсезонната подготовка и на двата тима. Най-резултатни за Левски бяха Арън Харпър и Хрисимир Димитров, които завършиха съответно с по 20 и 17 точки.

След края на срещата Младенов получи куп подаръци и без поздравен от множество хора.

По време на срещата бяха събрани и 7800 лв. като помощ за бременната съпруга на нашия колега журналист Евлоги Георгиев, който почина внезапно преди няколко месеца и бе един от най-големите специалисти в областта на баскетбола в България.

Жоро Младенов: Дъхът ми спря за един последен път


Тити Папазов: България имаше нужда от този мач (видео)

Барчовски: Нивото на баскетбола в България е много добро