Отборът на Арсен Венгер спечели сблъсъка на "Емирейтс" с минималното 1:0, а Анри, който влезе в игра през втората част, се разписа малко след появата си на терена и по този начин донесе успеха на лондонския тим.

През първата част на двубоя Арсенал и Лийдс не успяха да си отбележат голове, но интересните моменти пред двете врати не липсваха. "Артилеристите" стартираха по-активно и още в началните минути пред Андрей Аршавин се откриха няколко положения, които обаче не бяха реализирани от руснака.

След като изтече първият четвърт час Аарън Рамзи също пропиля две ситуации, а в 23-ата минута Микел Артета също не съумя да се разпише от страхотна възможности.

Единственото по-сериозно положение за Лийдс през първата част пък бе пропиляно от Лучано Бекио.

В края на полувремето Рамзи отново можеше да вкара, но до гол през първата част не се стигна и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме бе изпълнено с доста по-интересни ситуации. Арсенал натисна още от началото на вторите 45 минути, а много активен пред противниковата врата бе Алекс Окслейд-Чембърлейн. Той, както и Маруан Шамак, Микел Артета и Андрей Аршавин, имаше възможност да реализира, но попадение така и не падаше.

Така се стигна до 68-ата минута, когато Тиери Анри получи възможността да направи повторен дебют с фланелката на Арсенал, след като напусна отбора през 2007-ма година.

В 78-ата минута французинът "взриви" "Емирейтс", след като успя да открие резултата. Нападателят нанесе прецизен изстрел, който се оказа неспасяем за Анди Лонерган, а по този начин "артилеристите" излязоха с гол напред. Много хора наричат този гол "запазената марка на Анри", защото французинът е отбелязвал множество голове идентични с този срещу Лийдс.

До края на мача Лийдс създаде няколко възможности, но блестящите намеси на Войчех Шчезни също допринесоха за това преднината на домакините да се запази. Най-чистото положение пред гостите, след като Арсенал успя да поведе, дойде в 90-ата минута, когато финландецът Микаел Форсел нанесе силен изстрел към вратата на "топчиите", но Шчезни се намеси отлично и изби.

Така Арсенал спечели мача с 1:0 и продължава в четвъртия кръг на турнира за Купата на Англия, предаде Novsport.

Анри: Обичам Арсенал, надявам се да помогна още

Венгер: Завръщането на Тиери бе като сън