Домакините отбелязаха само едно от повече от дузина положения, които създаде, въпреки отсъствието на контузения си капитан Франческо Тоти. Дженоа също имаше какво да предложи, и сътвори скоростни атаки, които обаче така и не доведоха до попадение във вратата на Маартен Стекеленбург.

Пабло Даниел Освалдо, завърнал се след изтърпяно наказание в състава на Рома, отбеляза единствения гол в срещата. Той падна още в третата минута, след като Освалдо бе изведен от Леандро Греко в наказателното поле, и финтира отлично Марко Роси, преди да прати топката под плонжа на Себастиан Фрей.

Родриго Паласио имаше шанс да изравни за Дженоа минути по-късно, но от другата страна Фабио Борини и Ерик Ламела също можеха от своя страна да удвоят аванса на Рома. В края на първото полувреме отново Освалдо бе най-дейният на терена, но и неговите ситуации останаха без продължение.

Паскуале Марино пусна нападател на почивката, за да придаде още по-офанзивен вид на Дженоа, но Луис Енрике не помисли да затваря играта на "вълците", и Рома също продължи да атакува. Нито римляните стигнаха до успокоителен гол обаче, нито гостите успяха да вземат поне точка от срещата.

Паласио нацели и греда, в най-чистата възможност за Дженоа за вторите 45 минути, а Боян бе острието в нападенията на Рома, което най-често тормозеше Фрей на вратата.

В крайна сметка Рома взе трите точки от срещата, и след хикса между Удинезе и Наполи е само на три точки от Зона УЕФА, а с поражението на Лацио - на четири от местата даващи право на участие в Шампионската лига. Дженоа е на скромната 14-та позиция в Серия А след 28 кръга.

Футболистите загряваха за мача с фланелки в подкрепа на продължаващия да се бори с коравно заболяване Ерик Абидал, предаде Гонг.