Единственото попадение в мача, игран на "Гудисън Парк", падна още в самото начало, когато Томас Вермален успя да се разпише за "артилеристите", а този гол бе достатъчен, за да може тимът на Арсен Венгер да си тръгне с трите точки от срещата.

Арсенал стартира отлично срещата и още в 6-ата минута Аарън Рамзи можеше да открие резултата, но ударът му излезе в аут. Малко след това пък, в 8-ата минута, Томас Вермален откри резултата в полза на "артилеристите", след като засече с глава центриране на Робин ван Перси от корнер.

Силните изяви на гостите продължиха и се откри възможност и пред Робин ван Перси, но ударът на холандеца бе спасен от Тим Хауърд.

До края на първото полувреме Арсенал бе по-добрият тим на терена, а Евертън не съумя да отбележи попадение и така след 45 минути игра "артилеристите" водеха на "карамелите" с 1:0.

През втората част домакините се представиха по-добре в сравнение с първото полувреме и още в 47-ата минута Никита Йелавич пробва късмета си с изстрел към Войчех Шчесни, но вратарят на Арсенал отрази удара.

В 57-ата минута пък Робин ван Перси пропусна да покачи преднината на отбора си на два гола, след като нацели дясната греда на вратата на Евертън. Последваха възможности и пред двата отбора, но второ попадение в мача така и не падаше.

В последните 10 минути от мача Виктор Аничебе се отчете с пропуск за Евертън, а Робин ван Перси не успя да отбележи втори гол за "артилеристите" и така двубоят приключи при резултат 1:0 в полза на лондонския тим.

По този начин Арсенал добави нови три точки към актива си и има 55, като вече се намира на 3-ата позиция във временното подреждане, след като измести Тотнъм, който завърши при резултат 1:1 домакинството си на Стоук Сити. Евертън е 10-ти с 37 пункта, информира Novsport.