С хеттрик за "кралския клуб" в мача на "Висенте Калдерон" се отчете Кристиано Роналдо, а едно попадение за "белия балет" добави Хосе Кайехон. Единственият гол за "дюшекчиите" пък бе дело на Радамел Фалкао.

Още във 2-ата минута на вратаря на Атлетико – Тибо Куртоа, се наложи да показва класа, след като Анхел Ди Мария отправи удар към вратата му. Стражът на домакините съумя да отрази и да запази нулевото равенство. В следващите минути Ди Мария се отчете с нов пропуск за гостите, а в 10-ата минута Фалкао получи отличен шанс да реализира за Атлетико и стреля, но Касияс спаси.

Така се стигна до 25-ата минута, когато "кралския клуб" успя да поведе с 1:0, след като Кристиано Роналдо изпълни по феноменален начин пряк свободен удар от далечно разстояние.

Малко след като изтече половин час игра от началото на двубоя на "Висенте Калдерон" Карим Бензема пропусна да удвои аванса на своя тим, като ударът му срещна дясната греда на вратата на Тибо Куртоа. До края на първата част Роналдо и Бензема направиха нови пропуски за "белия балет", а малко преди почивката Фелипе Луис и Диего стреляха към Касияс, но ударите и на двамата футболисти излязоха в аут.

”Дюшекчиите” успяха да възстановят равенството в 55-ата минута, когато Фалкао засече с глава центриране на Адриан, а кълбото влетя в мрежата на Икер Касияс.

Реал обаче показа, че ще се бори докрай за спечелването на трите точки и в 68-ата минута поведе с 2:1. Кристиано Роналдо бе авторът на втория гол за гостите, като португалецът се разписа след ново страхотно изпълнение с десния крак.

След 75-ата минута Атлетико осъществи натиск и напрежението пред Икер Касияс се увеличи, но интригата в двубоя приключи в 82-ата минута, когато бе отсъдена дузпа за Реал за нарушение на Диего Годин срещу Гонсало Игуаин. Зад топката застана Кристиано Роналдо и с хладнокръвно изпълнение в долния десен ъгъл на Тибо Куртоа направи резултата 3:1.

В 87-ата минута Хосе Кайехон наниза четвърти гол за "кралския клуб", като по този начин оформи и крайния резултат - 4:1.

Така Реал (Мадрид) спечели трите точки и вече има 82, като отново е на 4 пред Барселона. Атлетико (Мадрид) е 9-ти с 42 пункта, съобщи Novsport.