Реал откри резултата, Барселона след това вкара три бързи гола, но „белите“ не се отказаха, и стигнаха до един доста добър турнирен развой.

Първото полувреме на двубоя премина доста скучновато, с по няколко положения пред двете врати, без никое да е особено опасно за Икер Касияс и Виктор Валдес.

Барселона владееше повече топката и Лионел Меси, и Педро имаха по-стойностните ситуации да открият резултата. Въпреки това, нулевото реми остана до почивката, и двата състава имаха да доказват доста през второто полувреме.

И Барселона, и Реал обаче бяха наясно с това, и успяха да се реваншират, с пет попадения за вторите 45 минути. Още в 54-та резултатът вече бе открит, след центриране на Месут Йозил от корнер, отляво на Валдес. Защитата на Барселона проспа навлизането на Кристиано Роналдо, и португалецът реализира първото си попадение за сезона.

Веднага след изпълнението на центъра обаче, Барселона отвърна на удара. Педро беше изпуснат от Коентрао, получи подаване от Машчерано, навлезе отдясно по атаката на „каталунците“ в пеналта, и матира Касияс за 1:1.

Гонсало Игуаин и Анхел Ди Мария се появиха в игра за Реал, но непосредствено след смяната Барса стигна до второ попадение. Серхио Рамос фаулира Андрес Иниеста в наказателното поле, и Лео Меси изпълни точно отсъдената дузпа.

Страхотна атака на Барселона в 78-та минута направи преднината им два гола. Диагонален пас на Бускетс намери Иниеста, който от своя страна изведе през центъра Шави на дъгата, и той влезе в пеналат и шутира в мрежата на Касияс за 3:1.

Когато нещата изглеждаха ясни, и Барселона имаше възможност дори още да увеличи аванса си, Реал изненадващо намали резултата. В 85-та минута Адриано върна топката към Валдес, и вратарят на „каталунците“ се опита безумно да надиграе Анхел Ди Мария. Стражът нямаше шанс, и аржентинецът отне топката и я вкара през падналия на земята Валдес, за крайното 3:2.

По този начин второто полувреме изтри и без това бледите спомени от първото, и остави много надежди за второто Ел Класико за сезона – реванша на „Сантяго Бернабеу“ само след шест дни.

szólj hozzá: BARCELONA 3-2 REAL MADRID Goals Highlights /