"Това, което ви е казал Бербатов е така. Отговаря на истината. Изпратих му официална покана, а след това се видяхме, за да бъде всичко по правилник и за да не се чудят хората във Фулъм какво се случва. Ситуацията обаче не се променила, пожелахме си успех и продължаваме напред. Темата е затворена, гледаме напред за мача в петък и за останалите мачове от квалификациите", каза още Пенев.

Относно срещата със сребърния медалист от Евро 2012 Италия, наставникът на България каза: "Това е програмата, която си избрахме ние, както и противниците ни в групата. Мисля, че е добро начало да играем вкъщи. Резултатите са важни и се надявам да започнем добре. Гоним победа във всеки мач! Моят отбор се подготвя само за победа! Ако се получи друг резултат, добре, но ние ще гоним трите точки във всеки един двубой. Ще играем обаче срещу един от най-силните отбори в света в петък".

Доволен съм от момчетата ми и мисля, че нещата се получават. Спокоен съм преди този мач. Предимството ни е, че играем вкъщи. Друго предимство ще е, ако Италия ни подцени, но се съмнявам. Логично е да ни мислят за аутсайдери, но ще се опитаме да променим това", каза Пенев.

"Надявам се нашата публика да бъде с нас на стадиона", призова още българският селекционер.

На пресконференцията присъстваха още Иван Иванов и Николай Михайлов.