Страхотен дебют като титуляр за лондончани направи Оскар, който вкара и двата гола за своя тим на "Стамфорд Бридж", но "бианконерите" показаха, че не са забравили как се правят зрелищни двубои в Шампионската лига.

Мачът стартира в изключително динамично темпо, а двата отбора не загубиха време в разузнаване и се хвърлиха в постоянни атаки. Нито един от тях не успя да установи отчетливо предимство във владението на топката, като периодите на надмощие се редуваха един след друг, предаде Гонг.

Челси усети, че защита на Юве изпитва колебания при статичните положения и положи всички усилия, за да внесе напрежение в наказателното поле на гостите. Единственото, до което стигнаха англичаните обаче, бяха няколко продължителни разбърквания, които не доведоха до нищо.

"Старата госпожа" чакаше търпеливо своя шанс на контраатака, като при една от тях Вучинич се озова на чудесна позиция, но силният му шут по диогонала облиза външната страна на мрежата зад левия стълб. В 31-ата минута обаче домакините нанесоха първия от светкавичните си удари. Еден Азар тръгна от левия фланг и се насочи към дъгата на наказателното поле, където пусна хоризонтален пас към Оскар. Бразилецът нагласи топката на силния си десен крак и стреля силно към десния ъгъл на Буфон.

Изглеждаше, че ветеранът ще отрази шута, но по пътя той бе закачен от Бонучи и в крайна сметка излъга опитния вратар за 1:0. Само две минути по-късно Оскар отбеляза уникален гол и този път без чужда помощ. Младият футболист получи добра топка в дъгата пред пеналта. Застанал с гръб към вратат, той я промуши между краката на Пирло и отдалечавайки се от наказателното поле, стреля с обръщане, а Буфон само изгледа как топката влетя в горния му ляв ъгъл.

Играчите на Масимо Карера обаче не се стъписаха и бързо поеха инициативата в мача, като още в 38-ата минута Артуро Видал намали. Чилиецът се подигра с двама бранители на "сините" и с плътен удар от 21 метра прати топката до лявата греда извън обсега на Чех.

След почивката мачът продължи да бъде изключително двуостър. Лампард имаше изгодна възможност да увеличи преднината на своя тим от фаул, но Буфон отрази мощния му удар. В средата на полувремето пък Еден Азар твърде наивно опита да заработи дузпа за своите след контакт с Андреа Бардзали, но съдията не се подведе.

Юве обаче дочака своя миг в 80-ата минута, когато Клаудио Маркизио съсече защитата на Челси с чудесно извеждащо подаване към резервата Фабио Куилярела, а за опитният нападател не бе проблем да провре кълбото между краката на Чех за 2:2.

В 86-ата минута Куилярела можеше окончателно да шокира домакините, след като получи добра топка малко пред точката на дузпата. Италианецът се обърна и стреля технично с левия крак, но фалцовият му удар кацна върху сглобката на безпомощния Чех.

В другия мач от групата Шахтьор Донецк очаквано победи дебютанта Нордзееланд с 2:0 на своя "Донбас Арена". По едно попадение във всяко от полувремената отбеляза арменският национал Хенрик Михтарян, с което прати своя тим начело в група Е с 3 точки.

Ювентус и Челси заемат съответно второ и трето място с по една в актива си.

Вижте класирането след първия кръг на груповата фаза на ШЛ


Ди Матео разочарован от пропуснатата победа

Юнайтед с пестелива победа над Галатасарай, Клуж изненада Брага

Байерн удари Валенсия в Германия, БАТЕ шокира Лил


Меси спаси Барса от резил срещу Спартак Москва