Мачът не започна много добре за Барселона. Старши треньорът Тито Виланова бе принуден да направи първата си смяна още в 12-та минута на срещата. Защитникът Жерар Пике даде знак да бъде заменен заради контузия, а на негово място се появи новото попълнение на домакините Александър Сонг.

Само минута по-късно обаче каталунците вече поведоха в резултата. Играчите на Барселона направиха бърза контраатака, Кристиан Тейо излъга Кирил Комбаров, след това стреля мощно, точно в ъгъла на вратата за 1:0.

В 20-та минута Лионел Меси пропусна чудесна възможност. Същото се повтори още няколко пъти преди почивката, а пазеният аржентинец така и не намери начин да пробие Андрей Дикан до 72-та минута.

В 28-та минута Емануел Еменике преодоля своята персонална опека, навлезе в наказателното поле, стреля в наказателното поле, където Дани Алвеш засече топката в собствената си мрежа. След това гостите от Спартак Москва опитаха да се възползват от проблемите в центъра на защитата на Барселона, а това даде резултат в 58-та минута, когато руснаците поведоха с 2:1.

Гостите сформираха контраатака, Макгийди с точен пас от централната зона изведе Ромуло пред наказателното поле, а той обърна резултата. Това обаче не бе последната дума на Барселона и най-вече на Лионел Меси.

"Изправен до стената" аржентинецът успя да измъкне своите. Нападателят се възползва чудесно от пряк свободен удар, изпълнен от Кристиан Тейо и засече топката в мрежата за 2:2.

В 80-та минута влезлият каро резерва Алексис Санчес центрира в наказателното поле, пред голлинията, а Лионел Меси, независимо от обкръжението на защитата на Спартак Москва, стреля с глава за 3:2. С това попадение, аржентинецът отбелязва 14-ия път, в който вкарва два гола в мач от Шампионската лига.

В другия мач от Група G, отборите на Селтик и Бенфика така и не успяха да си отбележат гол. Срещата приключи при 0:0. Въпреки че домакините владееха видимо повече топката, гостите от Португалия създадоха доста повече възможности за гол.

В 31-та минута гостите сътвориха едно от най-опасните положения в двубоя. Родриго се оказа очи в очи с вратаря на Селтик, но Фостър съкрати ъгъла за стрелба и с ръка успя да смекчи удара, след което и защитниците му помогнаха резултатът да остане 0:0, съобщи Гонг.

В крайна сметка, подялбата на точките между Селтик и Бенфика остави двата тима втори и трети в групата, докато Спартак Москва е на дъното без актив до този момент.

Пике аут за две до три седмици

Юнайтед с пестелива победа над Галатасарай, Клуж изненада Брага

Челси и Юве поделиха точките в здрава битка

Байерн удари Валенсия в Германия, БАТЕ шокира Лил