Хави Мартинес записа първи мач като титуляр за баварците в най-авторитетния турнир, като зае позицията на дефанзивен халф за сметка на Луис Густаво. От другата страна Маурисио Пелегрино заложи на най-добрия си състав, в който личаха имената на Адил Рами, Стефан Фегули, Жонас и капитана Роберто Солдадо.

Още от началото обаче гостите наложиха своето господство, като контролираха топката в продължителни периоди от време, а "лос че" трябваше да приеме играта в своята половина. Логично това доведе до повече ситуации за гол пред германците, които отправиха цели 13 удара към вратата на Диего Алвеш. Пет от тях дойдоха само в рамките на първите 24 минути, като за испанския вратар бе добре, че повечето от тях не намериха рамката.

В 38-ата минута обаче той бе безпомощен, когато Ариен Робен изеведе на добра позиция Бастиан Швайнщайгер и германският национал прати топката в мрежата.

След почивката валенсианци дадоха известни признаци на съживяване с няколко далечни удара на Тино Коща, но баварците набързо задушиха съпротивата им. Постепенно натискът им отново се усили и това даде резултат в 76-ата минута, когато Холгер Бадщубер центрира добре от фаул, а Тони Кроос удвои преднината на тима си.

Играчите на Юп Хайнкес обаче не се отказаха да търсят още голове във вратата на Алвеш и в добавеното време на мача получиха правото да изпълнят дузпа. Марио Манджукич застана зад топката, но хърватинът не успя да отбележи. Това обаче не бе най-лошата новина за домакините, след като при ответната атака две от резервите на Пелегрино – Жонатан Виера и Нелсън Валдес, разиграха чудесно помежду си, а парагваецът Валдес с глава върна едно попадение.

Валенсия обаче нямаше сили да търси сензационно изравняване в оставащите секунди, защото Адил Рами си изкара глупав втори жълт картон и заслужено пое към съблекалните.

В другия мач от групата добре познатият у нас тим на БАТЕ Борисов сътвори сензацията на вечерта, след като победи с 3:1 като гост Лил. Играчите на Виктор Гончаренко откриха още в 6-ата минута чрез Александър Володко, а в 20-ата звездата Витали Родионов покачи на 2:0 за ужас на феновете, дошли на "Стад Лил-Метропол", информира Гонг.

Кошмарът за тях обаче не спря дотук, след като 2 минути преди почивката Едгар Олехнович се възползва от прекрасен пас на Володко и доведе нещата до конфузно 3:0.

През втората част Лил все пак върна един гол чрез Орилиен Шеджу в 60-ата, но с много дисциплина и характер беларусите удържаха една от най-престижните си победи в Европа.

След първите срещи в групата те дори оглавяват класирането с 3 точки, колкото има и Байерн, но с по-лоша голова разлика. Валенсия засега е на трета позиция, докато малко изненадващо Лил опря дъното.