Единственото попадение за "червените дяволи" бе на Майкъл Карик в още седмата минута след хубава комбинация с Шинджи Кагава. Важни моменти от днешната битка бяха пропуснатата дузпа от Луиш Нани и трите греди за южните ни съседи от Галатасарай.

Като цяло тимът на Юнайтед бе по-стойностният на терена, но гостите от Истанбул дадоха сериозен отпор на именития си съперник, с което демонстрира сериозните си амбиции за добро представяне. Доста спорно бе съдийството на Волфганг Щарк, който на няколко пъти не даде чисти дузпи и за двата тима.

Битката между англичани и турци започна незабавно. Гостите от Истанбул стигнаха до интересна ситуация още в 120-ата секунда, когато Юмуту Булут имаше претенции за дузпа, но съдията Волфганг Щарк остана безмълвен. Следващите минути бяха за "червените дяволи", които благодарение на опасните пробиви на Нани, затрудняваха максимално Муслера и бранителите пред него.

Очакваното се случи още в седмата минута, когато малко изненадващо Майкъл Карик се озова в прегръдките на своите съотборници, преодолявайки стражът на Галатасарай за 1:0. Проблемите за Фатих терим станаха още по-големи, след като основният му голмайстор Юмут Булут се контузи и на негово място се появи шведът Йохан Елмандер.

В 24-ата минута Антонио Валенсия бе близо до попадение, но фернандо Муслера се намеси умело и спаси тежкия шут на еквадореца. 33-ата минута създаде поредната спорна ситуация в тази среща, след като Шинджи Кагава бе свален в наказателното поле на турците, но както и във втората минута, така и сега, Волфганг Щарк така и не се реши да посочи "бялата точка".

Като цяло отборът на Галатасарай владееше повече топката, но домакините от Юнайтед бяха по-спокойния тим, който благодарение на опита си, водеше на почивката с 1:0.

Втората част започна с дузпа в полза на Юнайтед. Волфган Щарк даде 11-метровия наказателен удар за нарушение на Бурак Йълмъз срещу Рафаел. На мястото си обаче бе Фернандо Муслера, който отрази блестящо удара на Нани, като остави живи шансовете на Галата за нещо по-значимо тази вечер. То беше близо да се случи само след няколко минути, след като Селчук Инан изпрати топката в гредата, стреляйки много опасно с глава след подаване на Алтинтоп.

В 70-ата минута Патрис Евра можеше да успокои събитията в този толкова равностоен двубой, но френският национал действа като типичен бранител и от чудесна позиция прати топката високо над вратата. Две минути по-късно гостите от Галатасарай имаха най-добрия си шанс за гол в цялата среща, но две последователни уникални спасявания на Де Хеа, отчаяха Бурак Йълмаз и Емре Чолак, предаде ТопСпорт.

В края тимът на Фатих Терим бе жестоко пренебрегнат, след като претенциите им за дузпа отново не бяха чути от Щарк.

В другата среща от тази група се получи и първата сериозна изненада. Спряганият за фаворит тим на Брага се издъни при домакинството си на румънския шампион ЧФР Клуж, след като бе победен на своя "Естадио Мунисипал" с 0:2.

Герой за тима, воден от добре познатия у нас наставник Йоан Андоне,стана  бразилецът Рафаел Бастос като освен трите точки, той донесе и първо място в групата за северните ни съседи.