В Манчестър двата отбора направиха страхотен мач, в много бързо темпо, в което положенията пред двете врати се нижеха буквално през секунди. Над всички обаче бяха двамата вратари Джо Харт и Роман Вайденфелер, които спасиха почти всичко възможно.

В битката между шампиона на Англия и Германия Борусия все пак бе по-добрият отбор през по-голяма част от мача, но множеството пропуски, които направиха Левандовски и компания ги лиши от заслужена победа над Сити.

Ощв в 12-а минута гостите бяха близо до първи гол, но Джо Харт изби в гредата удар на Марко Ройс. След това бе ред на Джеко и Агуеро да пропуснат за Сити преди Суботич да изстреля топката на сантиметри от вратата. След него пък Марио Гьотце бе изведен сам срещу вратаря на "гражданите", който успя да спаси.

В следващата атака Гьотце отново бе изведен добре и стреля добре, но Харт отново изби в гредата. До края на полувремето бе ред на Сити да се отличи с няколко пропуска, но гол така и не падна. От началото на второто полувреме немският шампион сериозно вдигна оборотите и закономерното се случи в 61-а минута.

След грешен пас на Джак Родуел, Ройс измъкна топката, с мълниеносен спринт премина покрай бранителите на Сити и вкара за 1:0. В следващите минути последваха нови невероятни шансове за гостите, но Гьотце, Ройс, Гюндоган и Левандовски се скъсаха да пропускат кое от кое по-чисти положения. В последните минути Сити се настани малко по-трайно в полето на Борусия с надеждата да вкара изравнителен гол. В 87-а минута Вайденфелер спаси по страхотен начин удар с глава на Агуеро. В следващата атака обаче топката отново попадна в аржентинеца, който от непосредствена близост изстреля топката в ръката на Суботич, което доведе до дузпа за "гражданите".

Зад топката застана, влезлия като резерва Марио Балотели, който хладнокръвно реализира за крайното 1:1. В оставащите минути немците отново се втурнаха в атака, но Ройс и Левандовски бяха отказани от нови блестящи прояви на Харт.

В Амстердам "белия балет" пое контрол на терена от самото начало, а удари от Роналдо, Кака и Бензема можеха да открият резултата. Това се случи в края на първото полувреме, когато Бензема проби отляво и пусна остра топка в наказателното поле. След няколко рикошета тя попадна в Роналдо, който от 2 метра я чукна във вратата за 1:0.

Второто полувреме започна по мечтан начин за испанския шампион, който вкара втори гол, благодарение на зрелищно изпълнение на Бензема. Кака центрира в наказателното поле, откъдето французинът със странична ножица удвои преднината на Реал.

Изненадващо обаче Аякс стигна до гол в 56-а минута, когато Кристиан Ериксен центрира от корнер, Касияс увисна и от далечната греда Никлас Мойсандер с глава намали пасива на холандския гранд. Голът даде самочувствие на Аякс и в следващите минути домакините заиграха много добре и дори бяха близо до изравнителен гол, съобщи Гонг.

Роналдо обаче охлади мерака на холандците с втория си гол в мача в 79-а минута. Португалецът получи топката от Бензема и с прецизен удар извън наказателното поле вкара за 3:1.

Само 2 минути по-късно Роналдо бе изведен отляво и майсторски прехвърли Вермеер, с което оформи своя хеттрик, а и крайното 4:1.

В класирането в групата Реал е лидер с 6 точки, Борусия е на второ място с 4, Ман Сити има 1, а Аякс е без точков актив.

Малага е лидер в група C след класика над Андерлехт

Вижте класирането в групите на ШЛ след втория кръг