Лондончани не се показаха в най-добрата си светлина на домакини, след като в края на първото полувреме излязоха напред в резултата. В 42-та минута Жервиньо се разписа с удар по земя от дъгата на наказателното поле. Почти през целия мач футболистите на Арсен Венгер владееха повече топката, както и случващото се на терена.

Шампионската лига обаче е интересен турнир, тъй като предлага и изненади. В добавеното от съдията време за първото полувреме гостите стигнаха до 1:1 чрез Костас Митроглу, който след центриране в наказателното поле, засече топката с глава, информира Гонг.

Още в 56-та минута Арсенал си върна спокойствието. Лукас Подолски демонстрира чудесен усет, след като успя отблизо до промуши топката между краката на вратзря за 2:1. В самия край на двубоя лондончани вкараха трети гол. В продължението Арън Рамзи реализира за 3:1 след асистенция на Жиру.

В другия мач от групата, Шалке 04 и Монпелие завършиха 2:2, след като немският тим водеше в резултата до 90-та минута, а и през почти цялото второ полувреме беше с човек повече на терена.

Французите първи реализираха. В 13-та минута Карим Аит Фана с чудесен диагонален удар изведе съотборниците си напред. Шалке 04 обаче категорично се мобилизира и през цялото оставащо време демонстрира по-добра игра. Закономерно, след наложения натиск резултатът бе изравнен.

В 26-та минута Юлиан Дракслер реализира, като с това се превърна най-младият немски футболист, реализирал в Шампионската лига. След почивката се стигна до обрат в срещата. Гари Бокали фаулира в наказателното поле Дракслер, а главният рефер отсъди дузпа. Защитникът на Монпелие получи червен картон и остави рано-рано своите с човек по-малко. В 53-та минута Клаас Ян-Хунтелаар реализира от бялата точка за 2:1.

Въпреки че мачът почти изглеждаше решен. С човек повече и един гол преднина Шалке 04 допусна да бъде изравнен. В даденото от съдията продължение Сюлеймани Камара изравни за 2:2, въпреки че положенията на неговия тим пред съперниковата врата се брояха на пръстите на едната ръка.

Порто излъга ПСЖ, Динамо Киев надви съименика си от Загреб

Вижте класирането в групите на ШЛ след втория кръг

Класиране в група B:

1. Арсенал 2 мача, 6 точки

2. Шалке 2, 4

3. Монпелие 2, 1

4. Олимпиакос 2, 0