"Сините" нямаха победа на стадиона на "шпорите" в последните шест години, а домакините бяха в серия от четири поредни победи в първенството преди днешния двубой.

Мачът започна отлично за възпитаниците на Роберто ди Матео, като в 17-та минута Гари Кейхил откри резултата със страхотен изстрел от границата на наказателното поле. Играчите на Тотнъм не се представиха на ниво през първата част, но излязоха пределно мотивирани след почивката и стигнаха до пълен обрат само за девет минути с попадения на Галас и Дефоу.

"Шпорите" продължиха да контролират събитията, но бяха попарени от гол на Хуан Мата в 66-та минута. Три минути по-късно испанският национал отново се разписа и направи резултата 3:2 в полза на Челси.

До края на мача домакините изпуснаха няколко добри възможности да изравнят, а Даниел Стъридж осигури трите точки за "сините" с гол в 90-та минута за 4:2. По този начин Челси събра 22 точки и поведе със седем пред двата манчестърски отбора, докато Тотнъм е на пето място с 14 точки, съобщи БГНЕС.