"Канарчетата" победиха аматьорския тим с 3:0 като завършиха мача с 10 души заради червен картон на Станислав Костов 20 минути преди края.

Срещата се игра на стадиона в Брестник, тъй като студентите нямат подходящ терен за мач от такъв ранг. От тази година регламентът е променен и продължаващият в следващата фаза отбор, се определя след два изиграни мача. Реваншът на "Христо Ботев" ще бъде на 24 или 25 ноември.

Първия гол падна в 18-ата минута, когато Бамого центрира в наказателното поле , където Вранчев от тима на Евроколежа си отбеляза ефектен автогол с глава.

Седем минути по-късно резултатът вече беше 2:0. Петър Атанасов центрира от свободен удар и Караславов засече топката от движение в горния десен ъгъл.

Ботев продължи да доминира, но така и не стигаше до нов гол. В 69-ата минута студентите можеха да върнат едно попадение, когато Ганчев стреля много опасно, но топката излезе в аут.

В 71-ата минута Ботев остана с човек по-малко, след като Станислав Костов отбеляза гол с ръка и съдията мигновено го декорира в червено.

Три минути преди края на редовното време, Коце Дяков бе изведен сам срещу вратаря, финтира го и направи резултата класически в полза на "канарчетата", които играха предимно с резерви в този двубой, предаде ТопСпорт.

В другите 2 срещи за Купата на България изиграни днес Спартак Варна и Раковски завършиха при резултат 2:2, а Банско разгроми Видима-Раковски със 6:1.