29-годишната италианка стартира по-уверено и със стабилна игра след 19 минути на корта тя поведе с 5:0, като загуби само осем точки серията. Винчи пропусна сетбол в шестия гейм, а Хантухова, която игра с превръзка на дясното бедро, все пак успя да спечели подаването си и взе първи гейм в мача. Италианката обаче не допусна грешка и спечели първата част с 6:1 след по-малко от половин час игра.

Винчи започна по-добре и във втория сет. Тя реализира ранен пробив, но веднага след това във втория гейм тя загуби за първи път подаването си в мача, след като допусна две двойни грешки. Хантухова обаче не се възползва от момента, а продължи да прави много непредизвикани грешки, а на моменти имаше проблеми и с придвижването си по корта. Това позволи на Винчи да направи нова серия от четири поредни гейма и да поведе с 5:1, което се оказа достатъчно за крайния успех след 64 минути, съобщи БТА.

Втората среща от групата между водачката в схемата Каролине Возняцки от Дания и тайванката Су-Вей Хсиех започва тази вечер след 20.00 часа. Преди това от 18.15 часа в първи мач от група "Средец" най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова излиза срещу китайката Цзе Чжън.