Реферът отсъди спорна дузпа за Локомотив, даде втори жълт и червен картон на Костадин Стоянов, който впоследствие отмени, а от бялата точка Даниел Пеев реализира победния гол за Локомотив, съобщи БТА.

Вижте снимки от срещата>>>

След силните мачове на ЦСКА срещу Локомотив Пловдив и Миньор Перник се очакваше лесна победа за "червените" срещу борещия се за оставане в елита отбор на Локомотив София, но това не се случи. ЦСКА започна добре и владееше привидно инициативата в началните минути. В 23-а минута Нджонго Присо направи марков пропуск, като проби добре в наказателното поле, но не уцели вратата.

Локомотив отговори с удар от фаул на Маркиньос в 30-а минута, който бе избит от вратаря Черни в корнер. Маркиньос, бивш играч на ЦСКА, направи силен мач за Локомотив и бе в основата на доброто представяне на "железничарите" на стадион Българска армия.

Минута преди почивката Присо отново направи хубав пробив, но отново ударът му бе неточен. Второто полувреме отборът на Локомотив усети, че домакините са колебливи в защита и погледнаха по-смело към вратата на Черни. В 51-а минута "железничарите" можеше да поведат, след като Бранимир Костадинов бе изведен в чиста позиция, но ударът му бе отклонен в корнер от вратаря на ЦСКА.

Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов реагира на безсилието на "червените" в атака, като пусна в игра Мартин Камбуров на мястото на неубедителния Спас Делев 20-ина минути преди почивката. Веднага след влизането си Камбуров опита удар, но не намери рамката на вратата.

Драмата настъпи 10 минути преди края, когато при контраатака на Локомотив вратарят Черни фаулира Бранимир Костадинов, като останаха съмнения, че нарушението е извън наказателното поле. Страничният съдия обаче даде сигнал, че нарушението е вътре и главният рефер Калин Людмилов посочи бялата точка. В последвалата суматоха съдията Людмилов вдигна втори жълт и червен картон за защитника на ЦСКА Костадин Стоянов. След нова серия протести съдията отмени червения картон и вместо това показа жълт на Михаил Венков.

Междувременно съдията изгони на трибуните и старши треньора на Локомотив София Емил Велев за реплики от скамейката. След близо шестминутна разправия влезлият като резерва Даниел Пеев стреля безпогрешно от бялата точка и прати Локомотив София на полуфинал за купата на България.

Така ЦСКА отпадна от турнира и няма да изпълни основната си цел този сезон - спечелване на купата на страната.

Левски падна в  Ловеч, но ще играе на 1/2-финал

Радуканов: Играчите се представиха типично по български

Славия и Берое също на полуфиналите за Купата

Живков: Хвърляме всички сили за титлата

Майкъла: Питайте Костадинов за слабата игра