Мачът през първото полувреме бе равностоен, футболистите на Манчестър Юнайтед се опитаха да стигнат до гол, но играчите на Оцелул опасно контраатакуваха. Андерсон стреля отдалеч в 13-та минута, но топката мина в страни от вратата на Оцелул. Йоан Филип можеше да изненада гостите в 27-та минута, но ударът му не бе точен.

Уейн Рууни изпробва рефлекса на Граховац в 31-та минута, но стражът на Оцелул спаси. В последните минути Нани си пробва късмета, но прати топката далеч в аут. През второто полувреме ситуацията на терена не се промени и играчите на Манчестър Юнайтед изглеждаха доста несигурни, съобщи Гонг.

Все пак "червените дяволи" получиха право да изпълнят дузпа в 64-та минута, когато Рууни центрира в наказателното поле на Оцелул, където Костин игра с ръка и съдията посочи бялата точка. Рууни не остави никакви шансове на вратаря Граховац за 0:1. Три минути по-късно Видич направи много глупава постъпка, след като влезе много грубо в краката на играч на Оцелул и бе изгонен с директен червен картон.

До края на мача футболистите на Оцелул се опитаха да изравнят, но атаките ми бяха доста плахи. Оцелул също завърши мача също с намален състав, след като Перендия бе изгонен за втори жълт картон в 89-та минута. В 90-та минута Нани стреля отдалеч, но топката срещна левия стълб на вратата на Оцелул. Във втората минута на добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед получи право да изпълни втора дузпа, след като Рууни бе фаулиран в наказателното поле на Оцелул. Рууни бе точен за втори път, правейки резултата 0:2.

В другия мач от групата Бенфика победи с 2:0 като гост Базел и по този начин португалците оглавиха класирането в групата.

Бруно Сезар даде гол аванс за Бенфика в 20-та минута. Оскар Кардосо се появи в игра в 71-та минута и само четири по-късно в 75-та парагвайският голаджия бе точен за 2:0. Бенфика завърши мача с 10 футболисти, след като Емерсон бе изгонен за втори жълт картон.

Класиране в Групс C:


1. Бенфика 7 точки

2. Манчестър Юнайтед 5

3. Базел 4

4. Оцелул 0