Ето какви бяха първите думи на новият треньор на Левски:

"Разчитам на подкрепата на всички в отбора, на феновете, не само на себе си. Разчитам на всички левскари", сподели новият наставник на Левски Николай Костов.

"Благодаря за доверието, което ми се оказва. Наясно съм с трудностите, които ще имам. Малко съм притеснен от факта, че приемам отбора в труден момент. Смени на треньорите стават, когато ситуацията стане критична. В Левски има проблеми, които трябва да се решат", каза още по време на представянето си специалистът, който е работил доста време в чужбина и направи име като наставник на украинския Металург Донецк.

"Основната цел пред мен е да опозная играчите и техните качества. Да видя кой в какво психическо състояние е, не мога да говоря за физическо състояние, защото сме към края на първия полусезон. Има много неща, които трябва да опозная. Като футболист бях с различни функции в този отбор, а като треньор работих доста време в чужбина. Разчитам на подкрепата на всички в отбора, на феновете, не само на себе си. Разчитам на всички левскари. Смятам, че отбора ще бъде един от основните фактори в битката за шампионската титла. Надявам се да видите нови неща и нов Левски", каза още Костов, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че е човек с характер и при намеса в делата му, ще си тръгне от "Герена".

"Няма да позволя никакво вмешателство в моята работа, независимо от договора, който подписах. Мога категорично да заявя, че веднага ще напусна, ако някой ми се бърка в работата. Бавното движение по терена от страна на играчите трябва веднага да се промени. Всеки състезател, който се движи по този начин и играе без желание, ще бъде мой враг", предупреди Костов.

Той каза още, че няма да води Левски срещу Локомотив Пловдив и оставя цялата работа в ръцете на досегашните треньори, тъй като през седмицата не е водил тренировките на отбора.

Гонзо: Спряхме се на правилния човек

Батков: Костов ще води отбора до края на сезона