Двубоят се превърна в истинска класика и Изтока имаше шанс да измъкне победата в самия край, въпреки че изоставаше с 18 точки в един момент.

Звездата на Оклахома Сити Тъндър Кевин Дюрант бе обявен за най-полезен играч на мача, след като отбеляза 36 точки за успеха на своя отбор. Най-впечатляващото постижение обаче отново бе за Кобе Брайънт, който записа 27 точки и по този начин се изкачи на върха на ранглистата за най-много точки в Мача на звездите, изпреварвайки великия Майкъл Джордан по пътя си.

Запада отбеляза цели 88 точки през първото полувреме, което е рекорд, но Изтока се върна във втората част и бе близо до успеха. Блейк Грифин обаче пресече пас на Леброн Джеймс в последните секунди, за да осигури победата на своите.

Краля от своя страна също направи силен мач - 36 точки, 7 асистенции и 6 борби. Неговият съотборник в Маями Дуейн Уейд пък се превърна в едва третият в историята с трипъл-дабъл в Мача на звездите след Леброн и Майкъл Джордан. Той завърши двубоя с 24 точки, 10 борби и 10 асистенции. Уейд бе замесен и в най-сериозния инцидент в срещата, след като разби носа на Кобе Брайънт при фаул в защита, информира БГНЕС.