Ливърпул успяха да поведат в резултата в 20-та минута, когато датският бранител на мърсисайдци Даниел Агер засече топката с глава в мрежата на Давид Де Хеа след центриране от ъглов удар на капитана Стивън Джерард. Шампионите на Англия обаче изравниха в 39-та минута. Рафаел да Силва центрира в наказателното поле на "червените дяволи" и Парк Джи-Сунг с остър удар простреля Рейна за 1:1.

Двамата тима вече бяха направили 1:1 на "Анфийлд" в мача си от Висшата лига на Англия по-рано през сезона и днес изглеждаше сякаш отново ще се получи същия резултат, а вечните съперници ще преиграват на "Олд Трафорд". Патрис Евра, който бе освиркван през целия мач от феновете на домакините, сгреши в 88-та минута и холандският нападател на домакините Дирк Каут донесе победата на своя тим със силен шут с десния крак - 2:1. По този начин, Ливърпул отмъсти на Манчестър Юнайтед за миналогодишната загуба с 0:1 в третия кръг на турнира.

Мърсисайдци, които ще играят финал в турнира за Купата на Лигата срещу Кардиф Сити, сега ще чакат жребия за петия кръг в най-старото футболно състезание в света, предаде БГНЕС.