Каталунците спечелиха втората среща, която се проведе на "Камп Ноу" с убедителното 7:1, а основна заслуга за убедителния успех изигра Лионел Меси, който изигра поредните си много силни 90 минути с фланелката на Барселона и освен това наниза пет от попаденията за неговия тим. Останалите два гола за каталунците бяха дело на Кристиан Тейо. Единственото попадение за "аспирините" пък отбеляза Карим Белараби в края на мача.

По този начин отборът на Пеп Гуардиола продължи на четвъртфиналите след победа с общ резултат от двата мача 10:2.

Още в 11-ата минута резултатът на двубоя на "Камп Ноу" можеше да бъде открит, но ударът на Лионел Меси бе отразен по отличен начин от Бернд Лено. Малко след това се откри и голова възможност пред Шави, но ударът на полузащитника излезе в аут.

Така се стигна до 25-ата минута, когато Меси бе изведен на чиста позиция и с много прецизен прехвърлящ удар прати топката в мрежата на "аспирините" за 1:0.

Силните изяви на каталунците не спряха дотук. Домакините продължиха да контролират случващото се на терена, а преднината им се покачи на две попадения в 42-ата минута, когато отново Меси не остави шансове на Лено. Така Барселона поведе с 2:0, а при този резултат дойде и почивката на срещата.

След подновяването на играта, каталунците продължиха с доминацията и още в 49-ата минута преднината им стана класическа. Лионел Меси оформи своя хеттрик, след като отново се отчете с много прецизно изпълнение към Бернд Лено.

Байер опита да върне поне един гол, но ударът на Дердийок в 54-ата минута не се оказа сериозна заплаха за Виктор Валдес.

Малко след това пък появилият се като резерва Кристиан Тейо бе изведен на чиста позиция и пращайки топката покрай вратаря на гостите, направи резултата 4:0.

В 58-ата минута Лионел Меси отбеляза четвъртия си гол в мача, след като отново успя да преодолее Лено, вкарвайки пето попадение за Барселона.

Малко след като изтече час игра, резултатът стана 6:0, а Тейо вкара своя втори гол в срещата.

В следващите минути Сейду Кейта можеше да отбележи нов гол за каталунците, но не намери очертанията на вратата.

В 84-ата минута Лионел Меси пък достигна до своето пето попадение в срещата. Така резултатът стана 7:0, а Меси се превърна в единствения футболист вкарал 5 гола в един мач от Шампионската лига.

Байер Леверкузен все пак успя да отбележи почетно попадение. Това се случи в последната 90-та минута на редовното време, когато Карим Белараби прати неспасяемо кълбото в горния ляв ъгъл на вратата на Виктор Валдес. Този гол обаче нямаше как да промени нещо и по този начин Барселона продължи на четвъртфиналите след категоричен успех с 10:2 от двата мача.