За последно бившият нападател на Манчестър Юнайтед и настоящ на Фулъм игра с националния екип на 3 март 2010 г. при загубата с 0:2 от Полша, припомня Novsport.

В петък националният селекционер Любослав Пенев изпрати повиквателна на благоевградчанина за мача с Италия в и второто ни поредно домакинство - срещу Армения, на 11 септември, но днес Митко отхвърли възможността отново да играе за "трикольорите".

"Времето ми отминава. Вече е време да търсите някой друг, който да ме замени. Има момчета, представящи се на ниво. Любослав Пенев направи всичко възможно, за да се върна, но аз вече не се чувствам част от националния отбор", бяха думите на Бербатов.

"Леко съм разочарован като човек от сър Алекс Фъргюсън", заяви още Димитър Бербатов.

"Може да имам някакво разочарование от Фъргюсън. Като треньор успехите му говорят сами за себе си. Имах възможност да играя за него. Той леко загуби уважението ми, заради начина, по който се отнесе с мен", заяви българинът.

"Тръгнах си след една година, в която не играх. Кофти ми беше, не мисля, че го заслужих, след като бях голмайстор. Треньорът ми обясни, че играта се променя и аз ставам малко по-излишен. Имам достойнство, опитах се да се боря, но не се получиха нещата. Станах шампион два пъти, голмайстор на лигата. Взех си довиждане с всички хора, които заслужаваха. Животът продължава. Сигурно трябваше да си тръгна миналото лято. Но тогава той ми каза, че съм нужен и иска да остана. В 12 мача вкарах 9 гола", сподели Берба.

Той коментира и трансфера си във Фулъм.

"За някои може да е малък отбор. Може би и аз не съм същия човек от преди две години. Трябва ми още време да свикна с игровия ритъм. Едни отбори ме искаха, други ме искаха, но аз на никой не съм казал, че искам да играя за тях. На Фулъм казах "да", но на другите два отбора, които почнаха да "пищят", не съм им казвал, че идвам там. Аз избирам къде да играя. Нормално е Фиорентина и Лъчезар Танев да са разочаровани. Като не стане се чувстваш предаден, но аз си гледам моя интерес, мнението на най-близките ми хора и това е", заяви Бербатов, цитиран от БГНЕС.

"В последния момент контактувахме с Тотнъм", призна агентът на Бербатов - Емил Данчев. Той добави, че е имал няколко срещи с президента на Тотнъм Даниел Леви, но в крайна сметка се е стигнало до трансфер във Фулъм.

Берба и импресариото му получиха нападки от Фиорентина и Ювентус, след като българинът бе близо до трансфер първо в единия, после в другия тим, но накрая избра да остане в Англия.

"Не мога да обещавам от името на клиента ми, който и да е той, да убеждавам който и да е, защото моят принцип на работа е да създам възможностите и вариантите. Оттам нататък изборът е на този, който трябва да вземе решението. Обсъждахме вариантите и на трите места. Никой нищо на никой не е обещавал", сподели Данчев.

"Ювентус бе един от първите отбори, с които влязох в контакт, преди 4-5 месеца.
Той беше трети в списъка на Ювентус. Първите двама не успяха да ги вземат. Точно накрая те се появиха на хоризонта. Това не е прецедент и не трябва да търсим сензации. Фиорентина имаха огромно желание Димитър да подпише с тях. Стигнахме и с тях до договаряне на всички условия. Иначе съм говорил с три турски, клуба, с три италиански клуба, с три английски клуба, с три германски клуба", каза още той.