Двубоят бе №40 без загуба за каталунците в шампионата. Непобеденият през този сезон тим на Ернесто Валверде е на шест точки от титлата в Испания, при оставащите пет мача до края. 

 
Каталунците можеха и да са още по-близо до трофея, но "Селта" успя да стигне до равенство в края след гол с ръка на Яго Аспас.
 
"Барселона" пък започна срещата без нито един продукт на школата си "Ла Масия". Това се случваше за първи път от 2002 г.
 
Мачът започна изключително активно от страна и на двата тима. Денис Суарес пропусна да открие за "Барселона", а в 10-та минута Максимилиано Гомес от "Селта" пропусна от да вкара от 7-8 метра.
 
В 25-та минута Паулиньо уцели гредата зад Серхио Алварес след красив удар с глава от корнер. След гредата домакините организираха светкавична контраатака, като ударът на Мендес по чудо не влезе във вратата.
 
Минута по-късно Тер Щеген трябваше да прави страхотно спасяване, за да запази вратата си суха, а в 36-та минута падна и първият гол.
 
Коутиньо открадна топката в средата на терена, тя стигна светкавично до Осман Дембеле, който от границата на наказателното поле вкара дебютния си гол за "Барселона", след като пристигна на "Кам Ноу" през лятото за сумата от 105 милиона евро.
Домакините не се предадоха и напълно заслужено стигнаха до изравнителен гол в края на първата част. Максимилиано Гомес направи прострелно центриране успоредно на голлинията, а за Джони Кастро не оставаше нищо друго освен да отбележи.
 
"Селта" имаше шанс да стигне до обрат в началото на второто полувреме, но пропусна.
 
В 60-та минута в игра за "Барса" се появи Лионел Меси и четири минути по-късно, каталунците вече водеха в резултата.
 
Аржентинецът започна головата атака, която бе завършена от Паулиньо и Пако Алкасер. Ударът на бразилеца влизаше във вратата, но Алкасер добута топката пред голлинията и попадението бе записано на неговата сметка.
 
В 72-та минута звездата на домакините Яго Аспас се откъсна от противниковата отбрана и бе задържан от Сержи Роберто, което означаваше червен картон за бранителя на "Барса".
 
Останали в намален състав, каталунците отстъпиха инициативата и след няколко пропуска от страна на "Селта", резултатът бе изравнен.
 
Емре Мор центрира, а отбитата от Тер Щеген топка срещна ръката на Яго Аспас и влетя във вратата. Попадението бе зачетено и "Селта" стигна до точката.
 
Тимът от Виго опита да нанесе първа загуба на "Барса" в края, но неуспешно.