Григор Димитров постигна измъчена, но много важна победа на осминафиналите на Мастърса в Монте Карло.
 
Българинът победи Филип Колшрайбер с 2:1 сета (4:6, 6:3, 6:4).
 
Двубоят беше гладиаторски и двамата не пожелаха да отстъпват до самия край, но класата на българина в крайна сметка си каза думата.
 
34-годишният германец взе първия сет и играеше много по-уверено в началото на двубоя, но подобно на миналия си мач, Димитров се събра и с помощта на множеството българи по трибуните обърна развоя.
 
Така се класира за четвъртфинал, където ще срещне добрия си стар познайник Давид Гофен, с който са партньори и на турнира в двойки.
 
Двубоят със световния №40 Колшрайбер започна много зле за българина. Нищо в играта не му се получаваше и отново десетки бекхенди летяха в аут. 
 
Така в третия сет бе пробит, но и заради добрата игра на съперника. При 4:2 Колшрайбер направи нов пробив и предреши изхода на първия сет.
 
Гришо взе подаването на съперника веднъж, но в крайна сметка логично отстъпи. 
 
 
Първият сет се реши от грешките, но в следващите два не бе така.
 
В началото на втория българинът отново бе пробит в третия сет, но играеше много по-уверено и ударит ему влизаха.
 
Върна пробива веднага и затвърди хубавата си игра с още един в шестия гейм за 4:2. При 5:3 изоставаше с 0:30, но обърна развоя и заслужено изравни сетовете.
 
Последната част бе най-равностойна и се игра най-качественият тенис.
 
До 3:3 нямаше пробиви, въпреки че геймовете бяха много оспорвани. В семдия обаче Гришо удари и погледна уверено към победата.
 
Последнаха маратонски гейм на негов сервис, в който се спаси и това бе ключът към успеха. Триумф с 6:4 и двубой с Гофен в следващия кръг.