Единственият гол в двубоя вкара Иван Стоянов в 37-ата минута, след като завърши страхотна контраатака на своя отбор. В края на двубоя пък главният съдия Станислав Йорданов вдигна 3 червени картони - на Старокин и Йовов от състава на Левски и Голубович от този на Лудогорец. В крайна сметка Левски така и не успя да наложи натиск и заслужено загуби двубоя, с което се отдалечи на цели 9 точки от лидера ЦСКА.

Двубоят на "Герена" започна с домакински натиск, който обаче доведе само до няколко центрирания, при които Голубович нямаше проблеми. Точно в 19-ата минута всички на трибуните се изправиха на крака и в продължение на 60 секунди скандираха мощно "Стилиян Петров", изказвайки подкрепата си към капитана на националния отбор, който се бори с коварната болест левкемия.

След първите 20-ина минути гостите от Разград заиграха по-добре и спечелиха битката в центъра на терена, което на свой ред доведе до няколко добри положения. При едно от тях, в 37-ата минута, Лудогорец откри резултата. Мирослав Иванов изведе по страхотен начин Иван Стоянов сам срещу вратаря. Бившият футболист на Сливен и ЦСКА напредна няколко метра и технично чукна топката в долния десен ъгъл - 0:1.

Попадението скова домакините и в минутите до края на полувремето Лудогорец спокойно можеше да вкара още един гол. При нова бърза контраатака Гъргоров изведе Стоянов на стрелкова позиция, но последният бе париран в последния момент от защитник на Левски и не успя да вкара втори гол. Треньорът на "сините" Георги Иванов реагира на негативния резултат и направи променя още на почивката, пускайки в игра Иван Цветков за сметка на Тони Калво.

Безидейната игра на Левски накара Гонзо да направи още една смяна, при това изключително агресивна, заменяйки централния защитник Милиев за сметка на Дарко Тасевски. С всяка изминала минута домакините пробваха да наложат натиск, но гостите показаха отлична игра в дефанзивен план. С всяка изминала минута действията на играчите на Левски ставаха все по-хаотични, а в 75-ата минута главният съдия спести червен картон на Жуниньо. Бразилецът стъпи брутално върху крака на Миро Иванов, за което получи само жълт картон.

Първото по-добро положение за Левски след почивката дойде в 85-ата минута. Жуниньо получи топката в пеналта и моментално отправи удар, но Голубович изби в корнер. Драмата в края на мача бе пълна! В 87-ата минута Орлин Старокин, като последен в отбраната събори на земята Иван Стоянов и получи директен червен картон, предаде ТопСпорт. 

В последните минути домакините се сетиха да атакуват и стигнаха до няколко отлични възможности, спасени по блестящ начин от Голубович. В продължението на мача пък нервите взеха връх и след едно спречкване Голубович и Йовов получиха директни червени картони. На вратата застана Генчев, тъй като гостите нямаха право на повече смени.

Времето обаче беше прекалено малко за домакините, които не успяха да "пробват" новия вратар. В крайна сметка Лудогорец се наложи с 1:0 и отчая надеждите на Левски за титла. 

Тонев: Има хора, които не заслужават тази публика и да са в Левски (видео)

Сираков към Гонзо: Ти не разбираш от футбол

Гаджев и Тасевски се караха с фенове на Левски

Гонзо: Отборът се опитва да играе, опитахме се да победим (видео)

Гаджев: Феновете ще ме изтърпят още малко

Милиев: Доста хора не заслужаваме да носим фланелката на Левски

Кирил Домусчиев: Този път Господ бе с нас

Петев: Изиграхме много правилно тактически мача (видео)

Мирослав Иванов: Играхме по-добре от Левски

Мишо Александров похвали публиката на Левски